Любовта може да трае вечно. Ето как!

Photo by Sarah Pflug from Burst

Photo by Sarah Pflug from Burst

Автор: New Me

16 Май 2018

За да издържи връзката ви на времето и изпитанията, трябва да полагате всекидневни усилия и никога да не приемате другия за даденост. Има няколко неща, които да правите с половинката си, за да се радвате на дълги и щастливи отношения.

Но преди това трябва да сте сигурни, че и за двама ви това е истинска любов, а не моментно увлечение...

Не си го изкарвайте един на друг

Ако имате проблеми с роднини, тежък ден в работата, скарали сте се с приятелите, човекът до вас едва ли има вина точно за това. За съжаление, много хора изливат цялата събрана негативна енергия върху половинката си, защото им се вижда най-безобидно. Честите скандали за нищо обаче напрягат твърде много обстановката и с времето могат да направят дома непривлекателно място и за двама ви.

Вижте още: Навиците, които изграждат силна връзка

Бъдете себе си

Както вие трябва да сте спокойни да покажете истинското си аз на човека до себе си, така и той трябва да се чувства достатъчно сигурен, че ще го приемете без безброй критики и трудни за покриване изисквания всеки ден. Нормално е да имате изисквания един към друг, но трябва и да приемете, че никой не е съвършен. Така че се изтърпявайте с малките си чудатости и несъвършенства.

Вижте още: 8 типа хора, с които няма да сте щастливи във връзка

Вглеждайте се и в своите грешки

При караници често се стига до взаимни обвинения от рода на "Ти винаги..." или "Ти никога...". Обикновено обаче няма само и единствено един виновен във връзките. И двамата са повече или по-малко с принос за създалата се ситуация.

Уважавайте се

Никога не трябва да допускате да се стига до взаимни унижения. Не само пред другите, но и когато сте насаме. Няма как да имате щастлива връзка с някой, когото не уважавате, или пък който ви унижава. 

Вижте още: Половинката ви е с разведени родители? Внимавайте за това

Приоритети

Поставяйте правилно приоритетите си. Ако вече сте семейство с човека до себе си, нормално е да поставяте вашите отношения на челни позиции. Дори да ви се струва нечестно, че вече по-рядко излизате с компанията или не ходите толкова често на бар, колкото когато бяхте необвързани, всъщност това са нормални неща с времето. А и винаги можете да се забавлявате заедно или с общи приятели.

Личното пространство

Това са онези моменти, в които оставяте другият да се наслади на хобитата си, да се види с приятелите си, а вие правите същото. Без някой да се изнервя от това, защото нали помните - ясно е, че вашите отношения са приоритет.

Вижте още: Най-подходящите партньори според зодията

Целите

Ако не гледате в една посока и не си поставяте съвместни цели, които да гоните, в някакъв момент пътищата ви могат да се разминат и всеки да поеме в различна посока. Говорете си за мечтите и целите си, направете си общ план и започнете да го следвате. Когато отмятате заедно поставените цели, чувството е несравнимо сладко.

Романтика

Това, че сте в сериозни взаимоотношения или вече сте от дълго време заедно, съвсем не означава, че романтиката трябва да си отиде. Напротив, малък жест от или към любимия човек винаги сгрява сърцето.

Вижте още: Връзката ви ще издържи, ако имате това

Признавайте си грешките

Няма нищо страшно да си признавате, когато сте сгрешили и да си казвате "Извинявай". Нито вие губите от това, нито връзката ви. Напротив, това винаги премахва напрежението, но за целта егото и на двама ви не трябва да е по-силно от любовта.

Без ревност

Разбира се, че няма човек, който да не е изпитвал ревност. Но не трябва да допускате тя да взима превес и да разваля отношенията ви. Ако нещо ви притеснява в поведението на партньора, споделете му го и го помолете да престане. Ако пък неговата ревност ви идва в повече, поговорете какво го тревожи и опитайте да отстраните проблема.

Вижте още: 3 причини да изтървете любовта

Поделяйте задълженията

В един дом има винаги много работа, но схващането, че само единият трябва да прави всичко, независимо какви аргументи може да си измисли някой, всъщност е дълбоко погрешно. Поделянето на задълженията показва ангажираност към съвместния дом, към партньора и към връзката ви.

Вижте още:

Това е Любовта!

Болезнените истини за връзките

Шест цветя, които (задължително) привличат любовта

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща