Местата в дома, които забравяме да почистим

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

22 Февруари 2018

Често мислим, че да пуснем прахосмукачка вкъщи и да забършем набързо праха от мебелите, е достатъчно, за да бъде домът ни чист. 

Истината обаче е, че съвсем не е такава. Още повече, че има някои места в дома, които редовно забравяме да почистим, а трябва задължително да го направим.

Ето и кои са те. 

Дръжките на вратите. Постоянно ги пипаме с мръсни ръце и по тях остават множество бактерии. А много често забравяме да ги почистим внимателно. Това е грешка, която трябва да поправите задължително. 

Вижте още: 4 неща, с които нараняваме другите

Щорите на прозорците. Те събират страшно много прах и мръсотия. Най-лесно можете да ги почистите, като сложите на ръката си стар чорап и минете с него през щорите. 

Кошчето за боклук. Опитайте да се сетите кога за последно го изчистихте добре. В него изхвърляте всичките си боклуци и там се развиват много бактерии. Затова не го пропускайте при чистене.

Вижте още: Искаш да имаш пари? Не търкай билетчета, а следвай този план

Пералнята. Може би ви звучи нелогично, но се замислете колко влакна от дрехите и всякакви други неща, изпаднали от тях, могат да останат в пералнята ви. Затова минавайте с гъба и разтвор, за да почистите и освежите. 

Поставката и чашката с четки за зъби. Това е много важно, заради постоянния допир с четката ви за зъби. Ако не почиствате поставката добре, може да пренесете бактерии и микроби в устата си. Достатъчно е да изплаквате много хубаво с гореща вода поставката всеки път. 

Завесата на душа. Банята като цяло може да е развъдник на бактерии, така че не забравяйте да почиствате хубаво всеки елемент от нея. Завесите на душа могат да се почистят с гъба и препарат, след което трябва да се изплакнат хубаво. 

Вижте още: Любимото число никога не е случайно

Дистанционните. Постоянно пипани с мръсни, изпотени или изцапани от храна ръце. Абсолютно задължително е да ги почиствате редовно, за да се предпазите от нежелани болести. За целта използвайте антибактериални кърпички. 

Мрежите на прозорците. По тях полепват прах и мръсотия от улицата. Особено в по-големите населени места, мрежите на прозорците трябва да се чистят доста често. Това става лесно с гъба и вода със сапун или препарат. 

Рамките на снимките и картините. С парцалче за прах или с клечка за уши (за малките рамки на снимките). Ще изчистите бързо натрупалия се прах. 

Вижте още:

ТЕСТ: Избери си аромат и разбери каква си

Каква половинка си според зодията?

10 книги, които трябва да прочетете поне веднъж

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща