Митовете за махмурлука (1 част)

Photo by Blake Wisz on Unsplash

Photo by Blake Wisz on Unsplash

Автор: New Me

28 Юни 2017

Вероятно няма човек, който да не е прекалявал с чашките – дали ще е излизане с приятели или празник с близки, на всеки може да се случи.

Онова, което остава обикновено след такива вечери, е махмурлукът на другата сутрин. Именно за него ще стане дума сега и ще развенчаем няколко мита.

Махмурлукът не е нищо сериозно

Всъщност не е така. Махмурлукът е червената лампа, че сте прекалили с алкохола, което само по себе си вече е вредно за тялото ви. Последствията от това могат да са главоболие, замаяност, проблеми със съня, често уриниране, което пък дехидратира тялото, умора, пресъхнала уста, проблеми със стомаха и отслабване на имунната система.

Полът няма значение

Отново мит! Добре е дамите да не губят мярката, когато чуят за Happy hour в заведенията. Ако мъж и жена изпият еднакво количество алкохол, вероятността дамата да усети повече негативни последици, е по-голяма. Причината е, че процентът вода в тялото е по-голям при мъжете и това им помага да се справят по-добре с приетия алкохол.

Трябва много алкохол

И отново неточно предположение. Дори и 2 питиета могат да доведат до нежеланите последици на другата сутрин. Въпросът е не само колко ще изпием, но и как тялото ни се справя с поетия алкохол. Затова след всяко питие пийте много вода и гледайте да не прекалявате с чашките.

Виното е най-безобидният избор

Не точно. Червеното вино съдържа танини, които могат да отключат силно главоболие при някои хора. Уискито също може да предизвика тежък махмурлук. Най-„лекият” избор са бирата и джинът например, като разбира се, трябва да са в умерени количества.

Вижте още:

5 знака, че тялото ви отчаяно се нуждае от помощ

10 признака, че пиете опасно малко вода!

Алкохолната зависимост

С едно наум за любимата бира

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща