Моментът никога не е само един

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

23 Ноември 2017

Кампанията на Перно Рикар България „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ” е посветена на ограничаването на шофирането в нетрезво състояние и развенчаването на митовете за бързо изтрезняване сред начинаещите и бъдещи шофьори на възраст 16-25 г.

През октомври на специален семинар в столичното 19 СУ „Елин Пелин” 20 преподаватели от девет софийски училища бяха запознати в детайли с проекта и начините на провеждане на час на класа, превръщайки се в своеобразни посланици на инициативата. Всеки един от тях изрази мнение, че подрастващите се доверяват най-вече на информация и пример от своите идоли. А такива не липсват и в „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ” - актьорите Александър Сано и Силвия Петкова, както и колегите им от стендъп групата „Нема к’во” – Калин, Венсан и Жорони.

Campaign Logo.jpg

Като част от програмата е разработен специален образователен модул, чийто основен инструмент е 17-минутният игрален филм „Моментът никога не е само един“ с участието на Александър Сано, Силвия Петкова, Силвестър Силвестров, Филипа Балдева и млади актьори от НАТФИЗ. Комиците от група ”Нема к’во” пък създадоха специално представление, посветено на темата „Бъди отговорен, не шофирай пил“. През миналата учебна година Калин, Венсан и Жорони посетиха общо пет града - Годеч, Козлодуй, Карлово, Роман, София и Враца, а техният тематичен пърформънс бе видян от повече от 400 ученици. В Карлово с тях бе и Александър Сано, който посети учениците и във Враца по-рано същата година.

През изминалата учебна година към „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ“ се присъединиха нови партньори: Асоциация Родители, Българска асоциация на пострадали при катастрофи, СПИРИТС България, Съюз на българските автомобилисти, МВР, дирекция „Пътна Полиция“.

В пилотната година на „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ“ през учебната 2015/2016  година се включиха 14 училища от 13 града, като бяха обучени над 700 деца в рамките на 60 учебни часа. През изминалата учебна 2016/2017 летвата бе вдигната още по-високо, като бяха реализирани над 160 учебни часа в цялата страна. За тази година от Перно Рикар България са си поставили за цел още по-мащабна реализация на кампанията в тясно сътрудничество с „Асоциация родители“.

Кампамнията свидетелства за дългосрочния ангажимент на Перно Рикар България за развитие и подобряване на средата на живот, в която младите хора са основна градивна единица на бъдещето. Повече информация за програмата може да откриете на www. karaiotgovorno.com.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща