Мъжете, които се женят за умни жени, живеят по-дълго

Автор: New Me

22 Януари 2018

Когато мислите за идеалната съпруга, оставете настрана красотата и сексапила. Не казваме, че не е важен и външният вид. Но на първо място ви съветваме да прецените интелекта й. И това не са празни приказки, учените доказаха, че така ще живеете по-дълго.

Ново изследване констатира, че умната жена може да удължи живота и да предотврати деменция при съпруга си. Според учените няма по-добър буфер от интелигентността.

Вижте още: Срещнали сте сродна душа? Ето признаците...

Това изследване, направено от Университета в Абърдийн, анализирало здравето на еднояйчни близнаци и установило, че наличието на интелигентна съпруга е важен фактор за предпазването от дегенеративни заболявания. Така бе установено, че мъжете, които избират да се оженят за интелигентни жени, живеят по-дълго и по-щастливо, и по-рядко страдат от Алцхаймер и деменция.

Предишни изследвания пък доказаха, че интелектуални игри като кръстословици също имат много положително влияние върху мозъка.

Вижте още: Разкрий вътрешното си АЗ

Не липсва и шокиращ момент в изследването - мъже, женени за умни жени, при които след сканиране са установени физически признаци на деменция, не страдат от много симптоми на болестта.

И ако теглим тук чертата, изводът е един – не пренебрегвайте никога интелигентността на партньора. Това важи и за мъжете, но и за жените.

Вижте още:

Каква половинка си според зодията?

ТЕСТ: Избери си аромат и разбери каква си

10 книги, които трябва да прочетете поне веднъж

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща