Наблегнете на тези храни през есента

Photo by Patrick Fore on Unsplash

Photo by Patrick Fore on Unsplash

Автор: New Me

18 Септември 2018

За да се подготви тялото ви максимално добре за зимата, хубаво е да наблегнете на някои по-здравословни храни преди това. Ето няколко наистина страхотни предложения за есента.

Боровинки

Плодове, които все още можете да намерите и в есенните месеци. Добър вариант е и да си замразите от тях, за да можете да хапвате и през зимата или да си правите любимите торти с боровинки.

Вижте още: 3 лесни и сигурни стъпки към мечтаното тяло

Ябълки

Супер полезни и вкусни - просто не трябва да се лишавате от тях през есента. Ще заредите тялото си добре за настъпващите по-студени месеци. Богати са на антиоксиданти и витамин С - ще засилят имунната ви система. 

Тиква

Отличен източник на витамин А, както и на бета каротин, който се бори със свободните радикали. Помага за по-доброто здраве на очите, намалява лошия холестерол и е безкрайно вкусна.

Вижте още: Как правилно да комбинираме храните?

Брюкселско зеле

Дори и да не е най-любимият ви зеленчук, опитайте се да му дадете шанс. Брюкселското зеле е богато на желязо и витамин К, подпомага костната система. 

Смокини

Безумно вкусни и страшно полезни - понижават високия холестерол, регулират кръвната захар, помагат срещу запек и засищат много добре. Богати са и на фибри, така че не ги пропускайте тази есен.

Вижте още: Навиците, които пречат на отслабването

Цвекло

Със силни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Ще ви помогне да подготвите и засилите тялото си за зимата. Цвеклото е добър източник на фолиева киселина, калий и манган. 

Нар

Заложете на него в следващите месеци и няма да сбъркате. Ще осигурите на тялото си фибри, калий и антиоксиданти.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща