Най-добрите книги за мотивация 

Photo by Erriko Boccia on Unsplash

Photo by Erriko Boccia on Unsplash

Автор: New Me

08 Юни 2018

Всички имаме нужда от доза мотивация от време на време. Ако не знаете къде точно да откриете своята, може би е добре да посегнете към някоя от следните книги. 

Те са вдъхновили милиони хора по цял свят и определено има защо. 

Това са книгите за мотивация, които според нас не трябва да пропускате. 

"Мисли и забогатявай" - Наполеон Хил

Може би мнозина ще си помислят, че тук става дума за пари, но всъщност книгата предлага много повече. Ще си дадете сметка за доста неща от живота в 13-те урока, а формулата от 6 стъпки ще ви помогне по пътя ви към щастието.

Вижте още: 100 велики книги, които да прочетеш поне веднъж

"Богат татко, беден татко" - Робърт Кийосаки

Любима на милиони хора по света, тази книга е не само наръчник по отношение на финансите, но и може да ви накара да се замислите за смисъла на живота, който водите. Ще ви даде смелост да сте по-предприемчиви и да следвате целите и мечтите си, за да живеете живота, който искате.

Вижте още: Страхотни книги, по които направиха ужасни филми

"Седемте навика на високоефективните хора" - Стивън Кови

Още една класика и смятана за най-добрата книга на Кови. Със сигурност ще промени начина ви на мислене и нагласите ви към живота. Ще престанете да се приемате като жертва и ще започнете да се държите и да мислите като победител. А най-хубавото е, че ще знаете какво е нужно да промените в навиците си, за да постигнете това.

Вижте още: Който е узрял да танцува, той е узрял и да се влюби

"Like a virgin" - Ричард Брансън

Ако си мислите, че тази книга е единствено за предприемачи и ще е полезна само на хора със собствен бизнес, всъщност ще сбъркате. Изключително увлекателна, забавна, вълнуваща и завладяваща книга. Ще ви е любопитно да надникнете в света на големия Ричард Брансън, а голямата доза вдъхновение и мотивация е гарантирана.

Вижте още: 50 български книги, които всеки трябва да прочете

"Неограничената власт или изкуството да владеем себе си" - Тони Робинс

Несъмнено един от пионерите в книгите за самопомощ и мотивация. Макар и към днешна дата някои да смятат, че е твърде клиширан, способността му да въздейства на читателите си и да мотивира хиляди хора по света не може да бъде отречена. Така че ако търсите книги, които да успеят да ви въздействат, тази е една от тях...

Вижте още: Любимото число никога не е случайно

"Силата на положителното мислене" - Норман Винсънт Пийл

Една от първите книги за мотивация и вяра в себе си. Най-малкото ще ви е супер любопитно да я прочетете (първото издание е от далечната 1952 г.). А отделно от това, ще намерите в книгата вдъхновение да промените вредните си навици, да подобрите отношенията си с другите, да намалите стреса и да вярвате повече в себе си.

Вижте още: Най-мразените герои от книги

"Мисловната нагласа: Новата психология на успеха" - Карол Дуек

Тази книга ще ви помогне да промените начина си на мислене и нагласите си към околните и света, за да ви направи неудържими в постигането на целите и успеха. Авторката проследява две коренно различни нагласи на хората - едната е да си мислят, че са родени с определени способности и таланти, и не могат да направят нищо повече, за да ги развият. Другата е на хората, които вярват, че могат да усъвършенстват ума и възможностите си, заради което и вървят доста по-бързо и уверено напред в живота. Определено си струва да се прочете.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща