Най-добрите трикове за идеална чистота

Photo by Volha Flaxeco on Unsplash

Photo by Volha Flaxeco on Unsplash

Автор: New Me

04 Ноември 2018

Ще ви споделим няколко хитри и безотказни начина да поддържате дома си наистина чист, уютен и винаги готов за нови събирания. А дрехите и обувките ви ще са винаги в добро състояние.

Домашен препарат. Заложете на нещо евтино и направо магично за почистване на кухнята и хладилника. Домашен препарат от 4 супени лъжици готварска сода и 250 мл топла вода. Смесете ги в пулверизатор и напръскайте мръсните повърхности, след което почистете с гъбка или парцал.

Освежете обувките. Например маратонките, с които тренирате - изсипете малко готварска сода в тях и ги оставете така. Когато решите да ги обувате отново, просто ги изтупайте от содата и сте готови.

Изчистете рисунките на децата. Ако са малки и все още драскат по мебелите, имайте предвид, че можете да почистите следи от маркери и моливи по дървени повърхности с помощта на паста за зъби.

Без миризми от кошчето за боклук. За да спрете разпространението на неприятни миризми от кофата си за боклук, просто редовно я накисвайте с малко лимонова кора и гореща вода. Действа безотказно.

Драсканици по стените. Тук отново опираме до креативните ви деца и до... содата. Ако са надраскали стените ви, опитайте да изчистите творенията на децата си със сода и по-твърда гъбка или тел, но внимавайте да не надраскате повърхностите. Ако сте достатъчно упорити и имате късмет, ще се справите...

Почистете четката за коса. Ако се събира много коса в четката ви, дърпането на космите може да ви отнеме доста време. Вместо това накиснете четката си в гореща вода със сапун и след това лесно ще я изчистите.

Без миризма на животни. Котката ви често лежи на леглото или дивана? Или от възглавничката на кучето ви се носи неприятен мирис? Разпръснете сода върху тези места и оставете така за около 20 минути. След това я почистете с прахосмукачка. От миризмите няма да има и следа.

Чиста чешма. Ако забележите, че чешмата ви започва да трупа петна и мръсотия, направете смес от половин чаша оцет и половин чаша сода. Почистете я с парцал и гореща вода.

Обувките от плат като нови. Почистете и освежете обувките от плат, като ги почистите с четка и паста за зъби. Ще са като нови.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща