Най-евтините плажни градове в света

Автор: New Me

01 Април 2018

Колко път след края на тежък и нервен работен ден сме си мечтали да захвърлим всичко и да си живеем живота? Е, тази идея не изглежда съвсем утопична. Защото има пет изключително достъпни крайбрежни места, на които да се оттеглим и да живеем с по около 1000 лева на месец. Като в това се включват екстри като ветроходство, сърф, гмуркане и дори коктейли на пясъка. Ето петте места, които трябва да поставите в списъка си за места, на които да избягате.

Тамариндо, Коста Рика

Тамариндо е сърф зона, на която здравословния начин на живот е на почит.

Защо е страхотно: Има много пресни продукти и морски дарове, чист въздух и повече от две мили златен пясък. И много местни хора говорят английски, затова е лесно ще научите на езика.

Разходите:

Двойка може да живее тук с $ 2,500 на месец, като в цената е включено жилището. Освен това Коста Рика предлага висококачествена, но евтина медицинска помощ.

 

Педаси, Панама

На четири часа път с кола от Панама, Педаси седи на върха на полуостров Аузеро на тихоокеанското крайбрежие на Панама.

Защо е страхотно: С едва 1500 жители, Педази има усещане за малък град и добре утвърдена общност, да не говорим за чист въздух. Зашеметяващите скални образувания и топлите води на Тихия океан допълват картината.

Разходите:

Двойката може да живее удобно i 2 000 долара месечно, с ниски разходи за всичко - от бира ($ 1 до $ 2 на бутилка) до застраховка на автомобила (600 долара за годината), $ 15 за половин ден на градинар и услугите на занаятчиите за по $ 5 на час.


Салинас, Еквадор

Намира се в най-западната точка на Тихоокеанското крайбрежие на Еквадор, Салинас понякога се нарича "Little Miami Beach".

Защо е страхотно: Плажът тук е широк и чист, докато водите са сини и спокойни. Разположена само на 2 градуса на юг от екватора, времето е приятно целогодишно. Съществува и силен акцент върху здравословния начин на живот.

Разходите:

Около 1400 долара на месец за двама души, с ниски данъци и евтини такси за поддръжка на апартаменти.

 

Пенанг, Малайзия

Пенанг е остров, който се простира по северозападното крайбрежие на страната.

Защо е страхотно: Пенанг балансира природата - покрити с джунглата хълмове, девствени плажове, модерни удобства - хубави високи домове, и спокоен начин на живот, което го прави изключително привлекателен . Почти всеки говори английски. Има и 10-годишна виза, която улеснява чужденците да живеят тук.

Разходите:

Двойка може да жиее спокойно с около 2500 долара на месец.

 

Кашкайш, Португалия

На около 20 минути от Лисабон, този град е разположен на брега на Атлантическия океан.

Защо е страхотно: Една от най-добре пазените тайни в Европа, Кашкайс е известна като "Португалската Ривиера". Той има умерено време и екшън брегова линия, която е чудесна за ветроходство, сърф, кайт сърфинг и уиндсърфинг. Английският е широко разпространен.

Разходите:

Апартаментите под наем започват от по около 750 долара на месец. Или разкошно обзаведен с две спални с изглед към морето за $ 1114 на месец. Двойка може да живее комфортно с бюджет от $ 2,500 на месец.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща