Най-красивият грим за една жена е страстта

Автор: New Me

01 Август 2019

Ако на крехката възраст от 21 години работиш в ателието на Кристиан Диор, няма причина да се изненадваш, че ще запишеш името си със златни букви в историята на модата. А Ив Сен Лоран доказва, че дори млад да си отидеш от този свят, това не означава, че не можеш да бъдеш революционер.

Обаче съдбата понякога може да си прави други планове за нас. През 60-те години дизайнерът е мобилизиран и трябва да се бие на фронта в Алжир. Очевидно не понася добре изгледите за близкото си бъдеще, защото малко преди да замине получава нервна криза и е настанен в психиатрия. Успява да не замине на фронта, но все повече има нужда от алкохол и наркотици. Междувременно модната къща „Диор“ се разделя с него.  Следва съдебна битка срещу „Диор“ с искане за обезщетение заради внезапното уволнение – 120 000 долара. Делото е спечелено. С тези пари и с малък заем през 1961 г. е основана новата модна къща „Ив Сен Лоран“ (YSL). Берже става директор по маркетинга. Успехът не закъснява, а къщата скоро е модна империя.

И настъпва звездният миг на Лоран - не просто има своя модна къща, не просто е модна империя, но той иска да промяна хода на модата. Въвежда в женската мода елементи от мъжката. Към днешна дата се смята, че той е в основата на стила унисекс.

Но споделя съдбата и на други гении преди него - безкрайни купони, скандали, дълги нощи и самота в край на живота. Но днес си спомняме неговите думи...

Най-доброто облекло за една жена са обятията на мъжа, който я обича. Но за тези, които са лишени от това щастие, съществувам аз...

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Дрехите трябва да бъдат подчинени на личната индивидуалност, а не обратното.

С времето научих, че най-важното в една рокля е жената, която я носи.

Дрехите трябва да бъдат подчинени на личната индивидуалност, а не обратното.

В този живот съжалявам само за едно - че не аз съм измислил дънките. Дънките са най-шикозното, най-практичното, най-удобното и най-непретенциозно облекло. Те са експресивни, семпли, скромни и секси - всичко, което се надявам, че притежават дрехите, които правя.

Няма друго черно, освен ЧЕРНОТО!

Физически ме боли, когато виждам жена, която с собствените си ръцете се е превърнала в модна жертва и изглежда смешно и странно.

Любовта е най-добрата козметика! Но козметика се купува по-лесно...

Модата избледнява, стилът е вечен.


Моите рокли са предназначени за жени, които могат да си позволят да пътуват с четиридесет куфара. 

Елегантна може да се нарече само тази ослепителен роклята, която не може да се облече втори път.

Никога не бива да бъркаме елегантността със снобизма!

Искам да благодаря на всички жени, които носят моите дрехи, познати и непознати, всички, които са били толкова лоялни към мен и са ми дарили с такава радост.

Бих бил щастлив в Рая само при условие, че ангелите са облечени с вкус.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща