Най-лошите филми на всички времена

Exorcist II: The Heretic (1977) - Poster

Exorcist II: The Heretic (1977) - Poster

Автор: New Me

06 Ноември 2018

Те звучаха като доста добра идея - или заради сюжета, или заради избора на актьори, или заради бюджета си. И все пак се наредиха сред най-лошите филми на всички времена, не само според критиците, но и според безмилостната оценка на зрителите.

Ето кои са...

Емоджи: Филмът (2017)

Цяла анимация, базирана на емотикони, никак не звучи като вълнуваща история. И определено не беше. Покъртителният рейтинг на публиката от 3,4 доказва огромното разочарование на зрителите. А в проекта не бяха наляти никак малко пари и бяха привлечени известни имена - при това не само в озвучаването. И все пак крайният резултат беше повече от ужасяващ. 

Вижте още: Актьорите с най-много бракове зад гърба си

Жената-котка (2004)

Рейтингът и на този филм отново е 3,4 в IMDb, а критиците бяха напълно безпощадни в рецензиите си за уж планирания като тотален хит проект. Филмът обра антинаградите "Златна малинка", включително за най-лоша актриса (Холи Бери). А уверено можем да заявим, че след участието й в този филм, кариерата на Бери тръгна стремглаво надолу и актрисата още не може да изтрие това петно, за да се върне към старата си слава.

Вижте още: Тези филми съсипаха кариерите им

Джак и Джил (2011)

Адам Сандлър за някои е една от най-симпатичните холивудски звезди, за други - ужасно надценен и посредствен актьор. Каквото и да е вашето мнение обаче, участието му в даден филм винаги привлича интереса - както на публиката, така и на критиците. За съжаление, внимание привлече и безумният филм "Джак и Джил", който буквално беше помлян от негативния отзвук и на фенове, и на специалисти. Не си пускайте този филм, освен ако не искате да убиете безвъзвратно 2 часа от живота си.

Вижте още: Актьорите, които са пълни примадони

Отмъстителите (1998)

Дори актьори като Ума Търман и Шон Конъри не могат да спасят положението в абсолютно бездарно създадения филм. Историята е слаба, а изпълнението - дори още по-зле. Сигурно помните успешния сериал от втората половина на миналия век и сте го гледали с удоволствие? Е, ако ви се гледа пак тази история, по-добре заложете на него, отколкото да гледате игралния филм от 1998 г.

Вижте още: Най-обичаните филми с Джулия Робъртс

Батман и Робин (1997)

Филм за Батман винаги звучи като добра идея и едва ли не гарантирана формула за успех. Има обаче едно голямо "Но". Съответно и очакванията на зрителите са доста високи, така че дори един грешен ход в създаването на филма може да коства адски много. Доказателството е несполучливият опит от 97-а - "Батман и Робин". Един филм, който буквално никой няма да ви препоръча.

Вижте още: 10 шокиращи факта за известни филми

Скорост 2 (1997)

Безспорно, първият филм пожъна огромен успех и беше един от най-любимите екшъни през 90-те. Киану Рийвс и Сандра Бълок вкараха допълнително вълнение в сюжета, а ролите им си остават запомнени и до днес. Вторият филм обаче се оказа тотално разочарование, което дори Бълок не можа да компенсира. И не опира само до липсата на Киану Рийвс, но и до ужасно слабия сюжет и баналното изпълнение.

Вижте още: Актьорите, които отказаха култови роли

Уличен боец (1994)

Още един екшън със супер любим актьор - Жан-Клод Ван Дам. Неговите филми си остават абсолютни легенди за 80-те и 90-те години на миналия век. Кой ли не се е вълнувал на уникалните бойни сцени и каскади, които актьорът изпълнява. Затова и очакванията към поредния му филм бяха огромни. За съжаление, останаха неоправдани. Рейтингът на зрителите от 3,9 ви доказва, че няма да останете особено впечатлени...

Екзорсистът 2 (1977)

Когато един филм стане супер успешен, веднага се появяват апетити за продължението му. Това обаче невинаги означава, че нещата ще проработят. Даже напротив, обикновено резутатът е повече от трагичен. И поредният пример, който можем да посочим, е продължението на емблематичния филм "Екзорсистът". В лентата от 1977 г. няма да намерите нищо, което да ви развълнува и хареса, да ви държи в напрежение, както първия филм, или да остане за дълго в съзнанието ви. 

* Разбира се, в този списък можем да включим още стотици лоши и разочароващи филми, но тези са с може би най-лошите отзиви и от публиката, и от критиците. Силно ви препоръчваме да ги избягвате.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща