Най-подходящите цветове за всяка стая в дома

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

26 Януари 2019

Независимо дали искате да добавите малко повече характер и енергия в една стая или да я направите по-топла цветово, спокойна и уютна, незаменим помощник ще са ви боите.

Вижте кои са най-подходящите цветове за всяка стая и защо.

Оранжево

Помага да се преодолее стеснителността, повишава самочувствието. Също така яркостта и свежестта на този цвят създават усещането за сила и младост. Този цвят е най-подходящ за стаята, в която работите най-много, или пък за детска стая. Ако оранжевият цвят ви е твърде силен, заложете на цветни нюанси по стените или пък само на една стена в оранжево. А защо не и на страхотен акцент в стаята – диван или маса?

Тъмносин

Този красив и почти аристократичен цвят може да подобри ефективността на работата ви и да стимулира концентрацията. Много подходящ, ако сте аналитична личност и често взимате важни решения. Но не се препоръчва за спалнята.

Зелено

Повишава енергията, намалява умората и чисто визуално създава усещане за свежест. Често се определя като цвета, символизиращ новото начало и растежа. Страхотен вариант за дневната или кухнята. Може да го използвате като акцент за шкафовете или за столовете.

Светло лилаво

Намалява напрежението, успокоява при емоционални проблеми. Със сигурност ще ви накара да се чувствате по-добре у дома. Не е никак лош вариант за спалнята и даже ще се изненадате колко несправедливо сте го смятали за единствено „женски” цвят.

Светлосин

Цвят на хармония и мир, не създава излишно напрежение в съзнанието. Отличен е за дома на обвързани/семейни хора, а след като се препоръчва за двойки, какво по-подходящо място за този цвят от спалнята?

Червено

Веднага разбужда ума, цветът на силата и на куража. Много подходящ и за по-неуверени хора. Важно е обаче да не прекалявате с червеното, за да не ви създава излишно чувство на тревожност. Използвайте го в по-бледи нюанси, като акценти – за възглавници например, или само за една от стените в дадена стая. Кухнята и холът са отличен избор, ако се чудите в коя стая да заложите на червено.

Жълто

Насърчава креативността и желанието за подобряване на уменията. Помага по-лесно на хората да се отпуснат, предразполага към разговор и сприятеляване, създава страхотно настроение. Свеж вариант за дневната или детската стая.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща