Наръчник за блестяща кожа

Автор: New Me

13 Февруари 2019


Нашата кожа често може да бъде една от най-пренебрегваните области, въпреки че е най-големият орган в тялото. Добрата кожа не идва от само себе си, нито само и единствено от грижите, които отвън полагаме за нея. Добрата кожа идва преди всичко отвън навътре. Ето няколко съвета за това как кожата ви да блести от здраве:

Какво да ядем?

Всички знаем поговорката: "Вие сте това, което ядете." Но толкова малко от нас наистина отделят време да разберат и оценят как храната, която поемаме, влияе на общото ни здраве, енергия и външен вид.

Най-добрият начин наистина да накарате кожата си да свети е като се уверите, че ядете различни суперхрани. Витамин С е мощна суперхрана и антиоксидант. Необходим е, за да се поддържа силна имунна система и е ключова съставка за здравата, сияйна кожа.

За щастие, витамин С не е много трудно да го намерите в много плодове и зеленчуци! Освен портокали, можете да получите и добри количества витамин С от боровинки, папая, ягоди, киви и дори сладки картофи!

Какво да пием?

Винаги имайте бутилка вода под ръка. Опитайте се да пиеме поне по 2 литра на ден.

Друг страхотен вариент е кокосовата вода. Кокосовата вода има интензивни хидратиращи свойства и е добър източник на витамин С, както и на калий, калций и магнезий.

Винаги можете да заложите и на пресни сокове. Те са чудесни за получаване на различни хранителни вещества в организма. За да избегнете консерванти и добавени захари, си изчеждайте соковете сами.

Какво да слагаме на лицето си?

Маските могат да бъдат чудесен начин да осигурите така необходимата хидратация, прониквайки дълбоко в кожата. Можете да заложите на готова от магазина или да си забъркате сами. Обърнете внимание на сезоните. Кожата ви се променя през цялата година, точно както сезоните. Така че това, което работи за вас през лятото, често не е най-доброто лекарство за зимата.

Използвайте правилните масла за кожата си

Никой не иска да има мазна кожа, но това не означава, че естествените масла не могат да играят роля в поддържането на нашата кожа здрава. Добри варианти са аргановото масло, както и маслото от шипка.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща