Навиците на губещите в живота

Photo by Ashton Bingham on Unsplash

Photo by Ashton Bingham on Unsplash

Автор: New Me

26 Юли 2019

Дали ще си победител или губещ в собствения ти живот до голяма степен зависи от теб. Дори да звучи като клише, истината е, че от твоето поведение и собствените ти решения се определя бъдещето ти и това как ще живееш.

Ето навиците на губещите хора в живота. Избягвайте ги!

Обвиняват друг за неуспехите си

Съдбата, семейството, шефа, държавата, вселената - винаги има друг, виновен за провала им или за това, че не живеят така, както искат или са си представяли. С мрънкане и безполезни обвинения обаче нищо не се променя, така че това е едно деструктивно поведение, което води само до загуби в живота.

Кой филм си според зодията?

Срявняват се постоянно с другите

Кой печели повече, има по-хубав живот, по-добра половинка, по-престижна работа, по-красив е, по-слаб и пр. Единственият човек, с когото трябва да се сравнявате, сте самите вие. Дали се развивате, вървите напред, постигате целите си, ставате по-добра версия на самите себе си. В противен случай винаги ще намерите някого около себе си, който има нещо повече от вас. Това не е продуктивно и не ви помага да вървите напред в живота.

Не си вярват

Прекаленото самочувствие е нещо неприятно, но и липсата на такова може да ни провали в живота. Научете се да гледате трезво на себе си, да откроите положителните си качества и постиженията си, и да се гордеете с тях. В това няма нищо лошо - все пак сте ги постигнали съвсем сами.

Снимка на Miroslavik от Pixabay

Тайната е разкрита: Кой хакна НАП

Непостоянни са

Нямат волята да довършат нещата докрай и се отказват от всичко, което започнат, когато стане трудно или се отегчат. Големите успехи изискват и голяма дисциплина и постоянство. Тези качества обаче не са присъщи на губещите.

Не умеят да общуват

В днешно време никой не живее изолиран на остров и е необходимо да комуникираме почти постоянно с околните. Затова и липсата на добро общуване може да е фатална за взаимоотношенията ни - както в личен, така и в професионален план. Дори да не сте природно дарени с харизма, която да привлича другите, винаги можете да се научите как да общувате ползотворно с хората - въпрос на малко повече старание и практика.

Photo by Agnieszka Mordaunt on Unsplash

7 идеи за незабравима почивка край езеро

Отлагат

Мързи ги или моментът не им се струва подходящ. Но перфектният момент не съществува. Ако отлагате нещо за тогава, когато ще сте по-готови, по-зрели, по-добре финансово или каквито други оправдания могат да се намерят, може да изтървете изключителна възможност. Няма как да знаете, ако само отлагате и никога не пробвате.

Завиждат

Губещите и неуспешни хора се отдават на разрушителни чувства и поведение. Те не умеят да се радват и учат от чуждите постижения. Напротив, завиждат и се потискат, когато другите успяват, а те не. Това, което не искат да видят обаче, е, че техният успех е само и единствено в техните ръце...

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща