(На)здраве с алкална вода

Автор: New Me

11 Юли 2017

Замисляли ли сте се колко е важно да поддържате баланса на киселинното и алкалното съдържание във вашето тяло? Е, много е важно. Ако не внимаваме, можем сами да си причиним стрес, умора и проблеми с храносмилането.

Това състояние е известно още като ацидоза. Освен това може да ви попречи и за свалянето на излишните килограми.

Как да открием ацидозата

Съществуват различни симптоми, които могат да бъдат показателни за ацидоза -  задух, хронична умора, мускулни крампи, болки в ставите, проблеми със съня, чувствителни зъби. Ако се опитвате да отслабнете, но така и не се получава, може да имате по-голяма киселинност в тялото си.

За да подобрите състоянието си, яжте повече зеленчуци като маруля, тиквички, зеле и босилек. Заменете кафе със зелен чай. Намалете приема на преработени и млечни продукти. Пийте много вода.

Освен да променяте диетата си, една напитка, която определено трябва да консумирате, е алкална вода. Алкалната вода е по-малко кисела от обикновената чешмяна вода и е богата на алкализиращи съединения.

Помага за балансиране на нивата на рН на тялото. Освен това е силен антиоксидант, засилва имунната система и ви помага да се борите с диабета.

Как да си приготвим алкална вода

За целта е нужно:

1 голям стъклен буркан (избягвайте да използвате пластмасов буркан)

1 супена лъжица от Хималайска сол

2 литра филтрирана вода

1 лимон

Налейте водата в буркана. Измийте добре лимона. Нарежете го на няколко части. Добавете лимона. След това просто го поставете във водата. Добавете солта и покрийте добре буркана. Оставете на стайна температура за 24 часа. Пийте по три чаши преди закуска.

 

Вижте още:

Скритите знаци на тялото
Първото, което видите на тези рисунки, издава характера

Датата на раждане = какъв човек си

Не на цигарите или черно-бели сънища?

Чертите, които притежават успешните хора

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща