Несексът и неградът: Наръчник за провеждане на телефонни разговори с бившия

28 Юни 2018

Ако звънне един ден след раздялата…

Правилен подход

„Е, защо ми звъни? Що си мисли, че ще вдигна? Нахалство! За каква ме мисли?“

Не се вдига, макар, че много ти се иска. Желанието обаче да ти звъни още и още и още, а ти да не вдигаш, надделява. Не вдигаш и следващият ден….

Неправилен подход

Започваш да гледаш телефона и да цивриш. Криеш го само и само да не гледаш името. После ти се криеш из стаите само и само да не чуваш, че звъни. После вдигаш и затваряш. После го набираш. Разбира се, че ти си по-смелата от него. Разбира се, че очакваш отсреща да чуеш, че съжаляват, че искат да сте отново заедно. Отсреща обаче те питат къде да ти донесат „твоите“ неща…

Ако звънне една седмица след раздялата…

Правилен подход

„Е, сега се сетил да звъни! Цяла седмица не му пука, сега ми звъни! Няма да се сети да се обади да ми върне „моите“ неща! Мъже…

Не се вдига. Желанието да ти звъни още и още и още е още по-голямо. Ясно е защо звъни. Мъчно му е за теб. И още по-ясно е – държи на теб. Иначе няма да звъни.

Неправилен подход

Вече те е яд, че не си вдигнала още преди седмица. Можеше пък да се разберем и сега да сме си заедно. Вдигаш и мълчиш. Отсреща чуваш музика и женски глас. Затваряш и започваш да цивриш. Ясно е, има друга. Набираш го, бързо изстрелваш „отдавна знам, че има друга“ и затваряш, след което си изключваш телефона.

Ако звънне един месец след раздялата…

Правилен подход

Най-сетне вдигаш телефона. Вдигаш и скандал, защото е ясно, че с човек, който един месец не е звъннал, за да се поинтересува как си, нямаш работа. Затваряш и му изтриваш номера или за по-сигурно го блокираш.

Неправилен подход

Вдигаш  и питаш как е и какво прави с най-гробния си глас. Напъваш се да говориш жизнерадостно. Не ти се получава, а отсреща те питат „Плачеш ли?“. Затваряш телефона. След като ти мине, изтриваш номера му или за по-сигурно го блокираш.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща