Ники Станоев пред Newme.bg: Да залагаш на тъпи шеги е тъпо

05 Октомври 2018

Как се чувстваш след края на турнето си #НИКИГОВОРИ?

Супер! Малко уморен, но много щастлив и презареден :) Заедно с екипа ми се занимавахме с организацията и понякога това ме натоварваше, но когато излизах на сцената пред пълните с усмихнати хора зали... си рефрешвах.

Кой от осемте града, които посети, бе най-вълнуващ за теб, имаш ли си любима случка?

Всеки град си има своя чар. Не мога да отлича някой за най... Във моят си град Видин например вълнението е голямо именно защото съм си вкъщи и защото там все по-рядко се случва подобно събитие и за мен е изключително важно да усмихвам моите си хора. Варненската публика е прекрасна и в същото време много ухажвана и когато видя, че залата е пълна това е огромна чест за мен. В Стара Загора след 2 часа шоу накрая викаха: още, още...! Всички са специални и всички ми носят вълнение.

Niki Govori stand up comedy POSTER 50 70clear backround summer template.jpg

Гледаме те в реклами, предавания, водещ си на куп събития, имаш свое шоу. Същевременно винаги си супер свежарка! Има ли право един комеди актьор да е в лошо настроение изобщо?

Има разбира се... когато спи ;)

Как обясняваш на по-възрастното население какво правиш, доколко е известна същността на стендъпа?

Дааа това е интересен въпрос. Още в самото начало обяснявам, че това не е комедиен моноспектакъл, защото тук няма измислен герой, а силно драматични истории от моя живот, които хората намират за смешни. В България все повече навлиза стендъп комедията като жанр и хората  започват да я различават от комедийните моноспектакли, да харесват или да не харесват, да си изграждат вкус. Аз съм супер щастлив, че в залите виждам 3 поколения.

niki govori v stara zagora.jpg

По твои наблюдения кой тип шеги са най-смешни на масовия зрител – дебелашките, вулгарните, тъпите, или други?

Да накараш хората да се смеят е много отговорно. Да използваш дебелашки хумор или вулгарни смешки не е професионално, това хората си го разцъкват в компанията с чешита на групата. Да залагаш на тъпи шеги е тъпо. Хората се забавляват истнински на нещата от живия живот, ежедневните неща, битовите щуротии и ако успееш да видиш  специалното в еднообразието и да го пресъздадеш - ето това са яките шеги, на които всички се кефят.

Освен че си посветен в разсмиването на хората, си се отдал и на образователна кампания против шофирането в нетрезво състояние „Шофиране=отговороност“. Защо?

Защото е важно! Защото всеки трябва да е отговорен на пътя, не само за себе си, а и за околните и не на последно място за близките си! Защото колкото повече си вярваш, че можеш да караш пил, толкова повече не можеш.

Учиш младежите на ценни принципи. А има ли някой ученик, който теб те научи на нещо докато обикаляше из страната?

Всички ме учат на едно – че има смисъл!

niki govori salza i smiah 2018 (43).jpg

Следващото ти шоу е на 15 октомври в София. Да очакваме ли нещо ново?

НЕ. Както казват хора, които идват няколко пъти вече: темата е същата, но всеки път е различно. Но все пак подготвям ново ;)

Какви теми ще засегнеш в него?

Интересни. Stay tuned!

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща