Никога не правете това след раздяла!

Автор: New Me

15 Юни 2017

Разделите са трудно нещо за всеки. Независимо дали сте били заедно 2 месеца или 2 години, всяка връзка е натоварена с очаквания, мечти и надежди. И когато не се оправдаят, определено е неприятно и боли.

Колкото и да е трудно обаче, трябва да се опитате да не правите някои неща след раздялата, защото може да ви заболи още повече.

Още един шанс

Напълно човешко е да се греши и почти всеки заслужава втори шанс, ако не е направил нещо ужасно, разбира се. Но втори шанс е едно, а трети, четвърти и пети – съвсем различно. Ако допускате една и съща грешка отново и отново, като очаквате различен резултат следващия път, е загуба на време. По-добре използвайте това време за себе си и за намирането на по-подходящ партньор.

Сродните души

Толкова сте идеализирали предишната си връзка и досегашния си партньор, че сте склонни да виждате само хубавото и да пренебрегвате всички неща, които са ви карали да се чувствате зле в отношенията ви. Не си втълпявайте, че бившият ви е бил сродната ви душа и повече няма да намерите такъв партньор. Не се вкопчвайте в отминали неща, а отворете съзнанието си за намирането на нещо ново и по-добро. А ако наистина сте сродните си души, все някога пътищата ви отново ще се пресекат.

Постоянно звъните и пишете

Никога няма да можете да се отърсите от тази връзка, ако постоянно мислите за бившия или бившата – пишете си, чувате се, каните го/я на кафе. Да запазите добри отношения и някой път да излезете да пийнете по кафе, без да е неловко, би било страхотно. Но да се опитвате да се превърнете в най-добри приятели или да таите отчаяната надежда да се съберете отново по този начин - това не е здравословно за вас.

Следене в социалните мрежи

Не се натоварвайте излишно – не следете постоянно какво е качил, направил или коментирал бившият ви. С кого и къде е ходил – това вече не е ваша работа. Не използвайте социалните мрежи и за да демонстрирате вие колко добре се справяте след раздялата. Колко клубове сте посетили, колко много сте се забавлявали с приятели – приятните емоции са си ваши. Не ги използвайте, за да натривате носа на някого.

Без обиди и грозни сцени

Вие сте големи и зрели хора. Трябва да съумеете да преглътнете болката и горчивината от неуспешната връзка и да продължите по възможно най-интелигентния начин напред. Без да се обиждате, без да си правите неприятни и грозни сцени. Не се е получило, преглътнете го и продължавайте смело напред.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща