Обем в косата? Ето как!

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

24 Август 2017

Всяка жена мечтае за обемна и красиво изглеждаща коса, която не е залепнала, буквално, за скалпа й. Освен правилната грижа, има и няколко наистина хитри трика, които можете да приложите, за да се радвате на по-обемна коса.

Първо, да започнем с дължината на косата. Ако по начало имате тънка и слаба коса, която започва да изглежда изтощена, когато я пускате да расте по-дълга, то големите дължини категорично не са за вас.

Разбираемо е, че много жени свързват дължината на косата с красотата и женствеността, но със сигурност ще привличате по-малко погледи и няма да се харесвате толкова на останалите, ако имате дълга, но изтощена коса.

Така че се заиграйте с дължината – не е задължително да е супер късо, за да изглежда косата ви по-обемна.

След това помислете за самата прическа. Ако косата ви е съвсем права и цялата с една дължина, това може да остави усещане за липса на обем и по-лош вид, особено ако косата ви е по-тънка.

Повече пластове и етажи ще накарат косата да изглежда доста по-обемна. Знаете ли, че обем може оптически да се постигне не само с прическата, но и с цветовете.

Малък трик е да си направите светли кичури. Другият вариант е да боядисате косата си в няколко нюанса на един цвят.

От изключително значение е и как миете косата си. Може да звучи странно, но начинът, по който миете косата си, също може да допринесе за това тя да има повече обем. Просто следвайте няколко прости правила. Първо, поставете шампоан само в корените на косата, а след като стане на пяна, разнесете я по дължината на косата.

Имайте предвид, че краищата на косата са винаги по-сухи, така че избягвайте да ги търкате интензивно.

Второ, нанесете балсам или маска за коса по дължината на косата, но не и в корените. Иначе ще стане по-мазна и ще изгуби обема си.

Третото по отношение на миенето на косата е да не я миете много рядко, но в никакъв случай и всеки ден – това ще я направи по-тънка и ще изгуби обема си. Не прекалявайте с пяната и спрея за коса. Ако слагате твърде много от тези продукти, косата ви може да се слепне и да изглежда по-малко обемна.

Запомнете, че за къса коса трябва да сложите пяна за коса с големината на орех, за средно дълга – с размерите на малко яйце, а за дългите коси – с размера на топка за тенис.

Внимавайте и как сушите косата си. Когато използвате сешоара, наведете главата си надолу, така косата ви ще изсъхне с повече обем.

Вижте още:

Митове и истини за акнето

Когато красотата е разтегливо понятие...

Избелване на зъбите у дома

Защо се появяват стриите?

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща