От какво да се откажеш, за да бъдеш щастлива?

Автор: New Me

11 Юли 2019

Ако искате да промените живота си към по-доброто, първо трябва да погледнете честно какво правите, за да разбърквате нещата около вас. Има голяма вероятност да попаднете на поне едно от тези неща, които пречат на щастието ви:

Спрете да бъдете отрицателни


Винаги ще има неща, които ви дразнят, ви гневят и всякакви неща, които ви изкарват от равновесие.  Но животът в негативни краски е избор. И след като се фокусирате върху позитивното, ще бъдете шокирани от това как се променя начинът ви на мислене.

Спрете да се притеснявате


Безпокойството има малка или никаква стойност и повечето от нещата, за които се тревожите, няма да се случат или е нещо, върху което нямате много контрол. Можете да се притеснявате какво ще е времето през следващата седмица, но няма да го промените. Друга много често срещана тревога е това, което другите могат да мислят. Но вместо да се тревожите, защо да не се съсредоточите върху нещата, които можете да контролирате? Безсмисленото безпокойство създава пространство, в което понякога сте дори парализирани, вместо да бъдете активни в живота си.

Извинения, извинения


Ако само бях по-добре в работата си, имах повече пари, имах по-добри идеи, знаех правилните хора... Всички тези извинения ви унищожават, защото са неработещи. Независимо дали искате да развиете нови умения или да се изправите пред страховете си, за да излезете от зоната на комфорт, поставете си предизвикателството и го направете. Наградите ще бъдат безценни!

Спрете да подценявате физическото си здраве


Трябва да спрете да казвате, че не разполагате с време за упражнения. Винаги можете да намерите поне десет минути, за да отидете до офиса пеша. И изхвърлете пакета цигари сега!

Спрете да гледате назад


Миналото е минало - престанете да го мислите. Миналото трябва да служи само като учебен опит. Не позволявайте да дефинира кой сте и какво можете да направите. Всички имаме падения и неща, с които не се гордеем. Всички сме направили избор, който бихме искали да не сме. Приемете ги и продължете напред. 
 
Спрете да се сравнявате с другите


Този е незабавен убиец на щастието. Никога не знаете какво преживяват другите и жертвите, които са правели в продължение на десетилетия, за да стигнат до мястото, където са сега. Не сравнявайте втората глава на книгата с дванадесета. Чрез достатъчна работа и ангажираност вие също можете да стигнете далеч!

Спри да бъдеш нерешителен

Едно от качествата, които определят успешните хора, е способността им да вземат решения. От другата страна на спектъра обаче има хора, които никога не могат да решат нищо. Като не взимате решения, правите избор по подразбиране, който няма да ви доведе до никъде. Разберете какво ви трябва и искате и просто отидете за него. Добре е да бъдете самоуверен. Всъщност вие ще бъдете много по-щастливи, когато видите себе си в позиция на човек, който се бори за мечтите си.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща