Отсам екрана: Сериалите, в които прекалиха със секса

© http://dvdbash.com/

© http://dvdbash.com/

10 Януари 2018

Съвременната телевизия е напълно погълната от “guilty pleasure” шоутата, но дори в тази люта конкуренция някои сериали отиват твърде далеч. 

Наскоро попаднах на материал, който представяше новите телевизионни продукции като „практически порно“, и колкото и да звучи като clickbait заглавие, трябва да признаем, че не е много далеч от истината. 

Вижте още: Забранените сериали!

Разбира се, многото секс, изобщо не значи, че самите шоута са лоши, напротив – някои дори са твърде добри. Но дори и така да е, остава си фактът, че на някои сериали просто се надяваш да не влезе човек в стаята, защото после ходи обяснявай …

5. Californication / "Секс до дупка"

Някъде преди около десет години ситкомите отстъпиха пред нов вид комедийни шоута – безкомпромисни, с гаден хумор (ако изобщо може да се нарече хумор) и без никакви задръжки. Днес елитните телевизии не искат и да чуят за друг тип половинчасови сериали. 

Със сигурност „Секс до дупка“ е най-яркият представител на този жанр. Ханк Мууди е мечтата на всеки млад писател, „търсещ себе си“, и тънещ в мъката на неразбрания гений. Ханк не просто пише величествено, но и спи с цели орди красиви жени, които са погълнати от чара му … на пропаднал пияндурник без пукнат грош. 

Вижте още: Най-нелепите смъртни заплахи към актьори

Сексът в този сериал не е просто фон, той си e основно движещо средство и като такова ни го бутат в лицата от първата до последната минута.

4. "Спартак"

Спартак е като софт-порно за нърдове, обожаващи комикси. Вдъхновен от култовия „300“, сериалът напълно запазва веруюто на филма, че с достатъчно кръв и секс успехът е сигурен. Не казвам, че нямаше и читав сюжет, даже на места беше доста интересен … но то и в автокиното наистина дават филми, само че никой не е там, за да ги гледа.

Вижте още: Топ 10 комедии на века 

Като цяло „Спартак“ остава еталон за съвременния исторически сериал – всички мъжаги са епилирани и мязат на манекени, за жените да не говорим, а на въображението не е оставено кой знае колко. Секс сцените са дълги, актьорите не са свенливи, пък и не ни занимават много с излишни диалози. Да, досущ като в порното.

3. "Клъцни/срежи"

Ако сте от моралистите, хич и не го пускайте тоя сериал. Повече от половин десетилетие в „Клъцни/срежи“ се разискваха всякакви сексуални … да ги наречем, особености. Мъже, превърнали се в жени, жени превърнали се в мъже, групови „терапии“, инцест, секс с мебели (да, правилно го прочетохте) … нищо не липсва в това шоу. Е, последните сезони забуксува, но то им свършиха идеите, разбираме ги. И маркиз Дьо Сад би завидял на сексуалното разнообразие в сериала.

Вижте още: Най-мрачните тайни на Холивуд

Въпреки всичко това обаче трябва да кажем, че силата на „Клъцни/срежи“ беше в прекрасно написаните истории, които държаха в напрежение от началото до края на всеки един сезон, както и с темите табу, които не се свениха да разискват. Сексът може и да идва в повечко на места, но това не отнема ни най-малко от величието на сериала и със сигурност не е в ущърб на сюжета.

2. "Сексът и градът"

Просто няма да е честно да минем без „Сексът и градът“ в този материал. Секс сцените, особено в първите сезони, си бяха чисто софт-порно и набързо дадоха да се разбере, че този сериал няма да е за наивни момиченца, попаднали в лапите на жестокия мъжки свят… и разни такива феминистки работи. 

Вижте още: Най-великите роли на Леонардо ди Каприо

Четирите мадами на средна възраст оправиха половин Манхатън и за секунда не съжалиха за това. Продуцентите много ясно показаха, че на който не му харесва, може да гледа на другата страна, защото те няма да се откажат … но всички гледаха към малкия екран, без значение кой какво казваше. Затова и шоуто до ден днешен си остава феномен със своята агресивност и смелост. Филмите след това може и да бяха провал, но сериалът си е тотален хит дори към днешна дата.

1.„Комбина“/The deuce

HBO винаги са се славили, че нямат задръжки, но напоследък конкуренцията стана твърде силна с „Нетфликс“ и „Амазон“ на борда. Затова „Комбина“ дойде тъкмо навреме, за да покаже, че все още никой не прави по-скандални сериали от популярната платена телевизия. 

Вижте още: Модерните ситкоми, по които всички полудяха

„Комбина“ е посветен на проституцията и порнографията и не скрива нищичко от зрителя. Не очаквайте някаква романтична версия на случвалото се в Ню Йорк през 70-те, точно обратното – сериалът е студен и суров и в него няма нищо красиво. Когато говорим за телевизионни продукции с много секс, то определено трудно някоя може да се мери с това шоу. 

Сцените на места преминават дори отвъд границите на софт порното и със сигурност дразнят сериозно добрия вкус, но то това е и целта. Шоуто не е предвидено да радва окото, а да бъде провокативно и брутално истинско. За първия сезон със сигурност му се получи.

Вижте още: 

''Лигата на справедливостта''… или защо не трябва да ви пука за тъпи оценки

Ужасите, които промениха всичко

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща