Отсам екрана: Забранените сериали!

South Park TV Series

South Park TV Series

17 Октомври 2017

Преди няколко седмици ви разказахме за забранените филми, чиито скандални сцени дойдоха в повече на обществото.

Не само представителите на големия екран обаче могат да се „похвалят“ с преминаване на границата. Някои сериали просто обичат да си играят с огъня и колкото и да сме свикнали на скандали, понякога нещата отиват твърде далеч.

Приготвили сме ви пет шоута, … от които някои така и не видяха бял свят.

5. „Женени с деца“

„Женени с деца“ идва като своеобразен протест срещу всички сладникави семейни ситкоми, които заливат екрана в късните години на 80-те. Пиперливият хумор често преминаваше отвъд добрите нрави, но в един конкретен епизод нещата отиват твърде, твърде далеч…

Годината е 1989, а шоуто е в третия си сезон. Задава се епизодът „Ще се видим в съда“, който обаче е толкова скандално вулгарен, че от „Фокс“ решават да не го излъчват. В тази серия Ал и Пег отиват в евтин мотел, за да се отдадат на малко „семейна любов“, когато попадат на секс-запис на своите съседи, Марси и Стив.

Оказва се, че видеото е записано без съгласието на двойката и оттам следват съдилища и … е, всъщност нищо не следва, защото епизодът е толкова „спорен“, че от телевизията решават да не си навличат излишно проблеми. Така или иначе шоуто си е сериозно главоболие и без тази серия.

Все пак около „Ще се видим в съда“ се вдига толкова шум, че в крайна сметка той е излъчен близо десетилетие по-късно.

4. Generation KKK

Едва ли знаете за този сериал, защото просто той така и не стигна до ефир. Шоуто се  предполагаше да бъде документалка, която да представи света на Ку Клукс Клан.

Разбира се, от телевизията опитаха да обяснят, че в никакъв случай няма да покажат движението в добра светлина, камо ли пък да насаждат расизъм, … но ги заля такъв огън и жупел, че никой даже и не чу тези неща.

Все пак трябва да кажем, че продуцентите не се дадоха без бой и първо извъртяха нещата, като се гласяха да сменят името (Не знаем каква желязна логика се крие зад подобно нещо. Явно няма проблеми да показваш Ку Клукс  Клан, ако му сложиш някакво тъпо заглавие). Уви, скоро се разбра, че на някои от не дотам толерантните участници в шоуто всъщност е било заплатено от телевизията и това тотално преля чашата. 

Така Generation KKK има излъчени 0 епизоди.

3. „Саут Парк”

Тази анимация винаги се е опитвала да обиди възможно най-много хора за краткото време от 20 минути. Тук ключовата дума е „анимация“. Доказано е, че хората понасят по-леко бруталиите на екран, когато са нарисувани.

Ако пък са грозно нарисувани, тогава  вече прагът на поносимостта скача на небето. И все пак „Саут парк“ надминаха себе си в юбилейния си епизод номер 200, когато решиха да обиждат наред всички религии.

И докато с останалите нямаше особен проблем, то мюсюлманите го приеха изключително тежко. От няколко радикални организации заплашиха хората от екипа с физическа саморазправа. И да, не звучаха като онези хлапета по интернет, които пишат с много емотиконки.

Разбираемо, от телевизията взеха мерки и буквално сложиха голяма черна лепенка с надпис „цензурирано“ върху картинките с Мохамед, а репликите му бяха изрязани. Зрителите обвиниха продукцията, че се е огънала под натиск.

В крайна сметка от Comedy Central набързичко пуснаха епизода и след това го изтеглиха от всички възможни места. Само споменът и срамът останаха.

2. „Бийвъс и Бътхед“

Сегашните анимации може и да се опитват да бъдат „отвъд границата“, обаче в днешно време е лесно … Бийвъс и Бътхед бяха изроди в годините, когато и шамар си беше цяло зрелище да видиш по телевизията.

Двамата анимационни идиоти бяха тотален хит, а MTV се виждаха в чудо с това шоу, като много от сцените бяха променяни, а понякога направо епизоди падаха от ефир.

Трудно можем да определим някой „по-скандален” момент, тъй като самият сериал си бе изграден изцяло от пълни простотии и брутални майтапи. Ако не сте го гледали, а харесвате такива неща, задължително трябва да му отделите време. Най-малкото от уважение към класиката.

1.„Хайл, скъпа, прибрах се“

Дори сред море от тъпи идеи, този ситком блести в своята глупост. Шоуто разказва, … ако може изобщо да наречем така единственият излъчен епизод … за семейство Хитлер, които живеят до еврейското семейство Голденщайн. А самият Адолф е показан като някакъв сприхав чичка, който все се разправя с комшиите.

Да, знаем, че искате да видите дали не си измисляме, затова сме ви подготвили видео.

За шоуто били запланувани първоначално цели осем епизода. И май най-смешното си остава това, че някой наистина си е вярвал, че през 1990-та ще може да излъчва два месеца подред всяка седмица комедиен сериал с Хитлер и Ева Браун.

Вижте още:

Отсам екрана: Забранените филми!

Отсам екрана: Пет военни филма, които задължително трябва да гледате

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща