Перфектната антиейдж грижа

Photo by freestocks.org on Unsplash

Photo by freestocks.org on Unsplash

Автор: New Me

05 Ноември 2018

За да бъде кожата ни красива и да остане млада, колкото се може по-дълго, трябва да знаем как правилно да се погрижим за нея. Ето и перфектната антиейдж грижа за вашата кожа - не я пренебрегвайте.

Започнете колкото се може по-рано

Не чакайте кожата ви да се съсипе видимо или да станете на 40, за да започнете да се грижите за нея. Напротив, започнете колкото се може по-рано, за да бъде тя красива, свежа и здрава възможно най-дълго.

Внимавайте със слънцето

Не го подценявайте. Ако не предпазвате кожата си от слънцето - не само през лятото, ще си създадете доста неприятности. Освен че ще я състарите и ще се появят по-дълбоки бръчки, слънцето (или по-скоро липсата на защита от него) е основният фактор за появата на рак на кожата. 

Щадяща козметика

Не използвайте продукти, които дразнят, зачервяват и влияят зле на кожата ви. Невинаги скъпата козметика е равнозначна на най-добрата опция. Пробвайте различни медицински козметики и вижте коя е вашата.

Хидратиране

Не само с козметика, но и с много вода. Не забравяйте да пиете достатъчно вода всеки ден, за да бъде тялото ви здраво и да изглеждате по-добре и по-млади.

Не пренебрегвайте домашната грижа

Домашните маски могат да се превърнат в едно от най-силните ви оръжия, ако намерите правилните за вас. Много от продуктите в хладилника ни могат да се превърнат в съвършена маска за красива и сияйна кожа.

Добрата храна

Каквито и грижи да полагате външно, без да се храните правилно няма да запазите добрия си вид. Затова наблягайте на плодове, зеленчуци, други здравословни храни и избягвайте да прекалявате с т.нар. junk food.

Правилен режим

Едва ли е нужно да ви обясняваме колко вредят не само на здравето, но и на външния ви вид цигарите и алкохолът. Така че опитайте да ги ограничавате. Също така тренирайте редовно и се грижете добре за здравето си.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща