Перфектните слънчеви очила според формата на лицето

Автор: New Me

18 Юни 2019

Слънчевите очила са повече от любим летен аксесоар, те предпазват очите ни от вредни лъчи, намаляват умората и придават хармония на цялостния образ. При условие, разбира се, че изберем типа, който ни подхожда.

Бърз тест можете да си направите, като застанете пред огледалото и вземете червило, парче сапун или молив. Застанете на една ръка разстояние пред огледалото. Проследете очертанията на лицето си на повърхността на огледалото, като започнете от брадичката си и завършите с линията на косата си. Направете крачка назад и погледнете получената форма. Това е формата на лицето ви и по него моете да се ориентирате какви очила ще ви отиват и какви не:

Кръгло лице

Вашата задача е визуално да удължите лицето си, затова изберете очила с тъмни рамки. Те стесняват лицето и приближават контурите му до овална форма. За да балансирате пропорциите на лицето, изберете рамка, в която ширината е по-голяма от височината.

Подходящи за кръгли лица: заострени, правоъгълни и квадратни форми, котешко око, очила с тесни мостове, "Авиаторите" и "Wayfarers".

Неподходящи за кръгли лица: кръгли очила, тесни рамки, очила с рязко дефинирани ръбове или с геометрична форма, както и очила, които покриват веждите.

Овално лице

В този случай основната цел е да не нарушите хармоничните пропорции на лицето ви. Затова трябва да избягвате очилата, които изглеждат прекалено масивни. За предпочитане е рамката да бъде толкова широка, колкото лицето ви, или малко по-широка. Уверете се, че горната част на рамката съвпада с веждите.

Подходящи за овални лица: очила с гладки рамки, очила „Butterfly“, "Авиаторите", котешко око.

Неподходящи за овални лица: очила с рязко дефинирани ръбове, очила, които изглеждат прекалено масивни, твърде широки очила, тесни рамки.


Квадратно лице

Остри, правоъгълни или квадратни рамки могат да „претоварят“ очертанията на лицето ви. От друга страна, заоблените рамки помагат за визуално балансиране и омекотяване на общите пропорции на лицето.

Подходящи за квадратни лица: големи очила, очила, при които ширината на рамката е равна на ширината на лицето ви, очила с цветни рамки, очила с овални, кръгли или с форма на сълза рамки, очила без рамки, котешко око, "Авиаторите".

Неподходящи за квадратни лица: квадратни рамки с остри ъгли, малки, тесни и дребни рамки, очила, при които рамката е по-широка от лицето ви.

Правоъгълно лице

Стремете се да направите лицето си визуално по-широко. Изберете големи, масивни очила. Също така се уверете, че те имат прозрачни лещи и тънки рамки, които отговарят на тонуса на кожата ви.

Подходящи за правоъгълни лица: очила с големи рамки, очила с кръгли рамки, "Авиатори".

Неподходящи за правоъгълни лица: тесни рамки, очила с ярки, цветни рамки.

Лице с форма на сърце

Вашата цел е да балансирате горната част на лицето си, като направите долната част да изглежда по-груба. Масивните очила няма да помогнат: те просто ще добавят повече към горната част. Съветваме ви да изберете очила, чиято ширина е равна на ширината на лицето ви. Изберете дизайн с форма на сълза. „Авиатори“ биха били идеални.

Подходящи за лица с форма на сърце: заоблени или кръгли очила, малки рамки с тесен мост, "Авиаторите", "Wayfarers", очила без рамки, светли или неутрални цветове.

Неподходящи за лица с форма на сърце: очила с големи и тежки рамки, очила с остри контури, очила, които покриват веждите, очила „Butterfly“ или  във формата на сълза, котешко около или очила с ярко оцветени рамки.

Триъгълно лице

Вашата основна цел трябва да бъде визуално да разширите горната половина на лицето си, като направите долната половина по-малко забележима. Изберете слънчеви очила с голяма рамка и широка горна част. Долната част не трябва да има квадратни или остри контури.

Подходящи за триъгълни лица: кръгли очила без ярки декорации, "Авиаторите", котешко око, очила без рамки.

Неподходящи за триъгълни лица: очила с квадратни или правоъгълни рамки, очила с тесни или малки рамки, очила, при които долната част има квадратни или остри ръбове.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща