Песните, които имаха юбилей през 2019

Автор: New Me

21 Август 2019

Често си ги пеем дори и днес, защото са твърде добри, за да останат забравени с времето. Ето емблематичните песни, които честваха своята годишнина през тази година.

"Singin' in the rain" - Клиф Едуардс (1929)

Песен, останала в умовете на хората десетилетия наред. През 1929 г. тя оглавява класациите и утвърждава Едуардс като един от най-добрите изпълнители на своето време. В годините по-късно е претворявана много пъти в различни програми и филми, но 20-те си остават началото на нейния славен път.

"When you are smiling" - Луис Армстронг (1929)

Този плътен глас може да разтопи всяка жена и да въздейства на всеки мъж. Толкова чувствена песен няма как да остави безразличен когото и да било. Припомнете си това вълнуващо обяснение в любов. Затова и заслужено намира своето място тук.

"Somewhere over the rainbow" - Джуди Гарланд (1939)

Иконична песен, която докосва сърцето и душата даже сега. Тя е част от хитовия филм "Вълшебникът от Оз" през далечната 1939 г., където звездата на младата Гарланд изгрява с пълна сила. Освен талантливата актриса, филмът дава на света и една незабравима мелодия.

"Riders in the sky" - Вон Монро (1949)

Каубойската мелодия в комбинация с гласа на Монро завладява публиката и полага началото на цяла нова ера в музиката и филмите. Неслучайно и "Riders in the sky"остава в класациите като най-харесваната песен на 1949 г.

"A big hunk o'love" - Елвис Пресли (1959)

Името на Краля на рокендрола започва да се намесва сериозно в класациите. Публиката полудява по него, а песните му остават емблематични и до днес. През далечната 59-та негова мелодия става една от най-добрите и заслужено намира своето място и тук.

"Milord" - Едит Пиаф (1959)

Закъде сме без символа на европейската музика от средата на миналия век - великата Едит Пиаф? Абсолютно заникъде. Затова и една от най-добрите и обичани песни на "Врабчето" не може да не бъде включена в списъка с честващите годишнина през 2019-та. Само си припомнете за какъв шедьовър на музиката говорим...

"Sugar, sugar" - The Archies (1969)

Велико парче, което гарантирано всеки може да си запее веднага. Свежа, позитивна и запомняща се мелодия, а анимираният клип е повече от добър, дори и за сегашните възприятия. Оставяме ви да си го припомните, докато си припявате "Sugar, sugar"...

"Get Back" - The Beatles (1969)

Големите, неповторимите и завинаги записали името си в историята. А когато са в комбинация с Били Престън, резултатът е повече от ясен - абсолютен хит не само за 69-та година, но и за десетилетията след това.

"My Sharona" - The Knack (1979)

Една песен, излъчваща толкова чувственост и сексапил, че заслужено се превръща в най-големия хит на 79-та, въпреки че точно тази година излизат още няколко емблематични песни, които слушаме и днес. Вижте само за какво говорим...

"Another brick in the wall" - Pink Floyd (1979)

Едва ли песента или групата се нуждаят от представяне. Посланието е брутално силно и истинско, затова продължаваме да намираме себе си в тази песен и днес. Насладете й се отново...

"Hot Stuff" - Дона Съмър (1979)

Абсолютна кралица, а песните й са огнени и ни карат да пеем и танцуваме отново и отново. Още една емблематична песен в една от най-силните години за музиката.

"I will survive"- Глория Гейнър (1979)

Кой ли не си я е припявал след поредната неуспешна връзка или труден момент в живота си. Толкова вдъхновяваща и силна, тя показва на жените, че могат да преодолеят всичко.

"Y.M.C.A" - Village people (1979)

Пределно ясно е на какво е символ тази песен и каква е нейната "борба" в онзи период, а и не само. Впечатление прави, че през 70-те много изпълнители обвързват песните си с каузи, които ги вълнуват. И тази е една от тях.

"Crazy little thing called love" - Queen (1979)

Най-обичаната група на всички времена с една от най-добрите си песни. От същата година е и друг хит на Queen - "Don't stop me now". Не можахме да преценим коя е по-емблематична за тях, затова споменаваме и двете, които 40 години по-късно са все така обожавани от всички ценители на хубавата музика.

"Gimme, gimme" - ABBA (1979)

Още една група, променила историята на музиката завинаги. Всяка тяхна песен е или шедьовър, или тотален хит във всички класации, а най-често - и двете. Тази песен е една от най-култовите им, така че няма как да не я включим тук.

"I was made for loving you" - KISS (1979)

Много често ще я чуете по радиата дори и днес. Това просто е песен, която те кара да избухнеш и да забравиш за всичко останало.

"La Luna" - Белинда Карлайл (1989)

Страшно обичана мелодия, особено от дамите. Изпълнение с много чувственост и красота в себе си.

"If I could turn back time" - Шер (1989)

Може би най-великата песен на Шер, от все още златните й години на свръхпопулярен изпълнител, секссимвол и създател на хитове.

"The look"- Roxette (1989)

Още една обожавана мелодия на една също толкова обожава група от не толкова далечното минало. Цели 30 години по-късно Roxette са все така харесвани, а песните им се знаят и слушат от мнозина.

"Poison" - Алис Купър (1989)

Още едно лошо момче в музиката, което записа със златни букви както своето, така и името на въпросната песен. Твърде добра и абсолютно незабравима.

"Simply the best" - Тина Търнър (1989)

Каквото и да кажем за Тина Търнър или за тази песен ще е малко. Но ако трябва да използваме само една дума, то нека е тази - легенда!

"Lambada" - Каома (1989)

Тотален хит и до днес, обожавана мелодия, страхотен танц и ритъм. Всички бяха съкрушени от жестоката съдба, която застигна изпълнителката на песента, но поне ни остана нещо прекрасно след нея...

"Like a prayer" - Мадона (1989)

Отново песен и изпълнителка, които не се нуждаят от никакви обяснения. Просто кралицата на попа и един от най-големите й хитове...

"Bailamos" - Енрике Иглесиас (1999)
Песента, с която изгря звездата на Енрике и засенчи дори тази на баща му. Именно с нея започна пътят на латино певеца, който покори света и сърцата на дамите.

"If you had my love" - Дженифър Лопез (1999)

Още един звезден дебют от тази година. А само погледнете къде е сега сексапилната млада жена, която изгря на музикалната сцена преди цели 20 години.

"Livin la vida loca" - Рики Мартин (1999)

Един от най-големите хитове на Рики Мартин, от времето, когато все още беше секссимвол и мечта за всяка дама, и преди да се омъжи за приятеля си. И все пак, големите му хитове си остават след него.

"Halo" - Бийонсе (2009)

Емблематична песен в последните 10 години, продължава да е любима на мнозина, едно красиво и истинско обяснение в любов.

"Bad romance" - Lady Gaga (2009)

Истинско "чудовище" в музиката, а отскоро - и в киното. Жена и изпълнителка, която преобърна представите на всички за грозно и красиво, разчупи всички стереотипи и много успешно знае кога да премине от скандалното към изисканото. Тя е само една!

"I know you want me" - Pitbull (2009)

Един от най-добрите летни хитове, правени някога. Можете ли да повярвате, че вече е на 10 години?! Само как лети времето, но ритъмът на тази песен все още може да ви запали.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща