Пет грешки в почистването

Автор: New Me

27 Ноември 2017

Хайде да ги избегнем и да си спестим време за по-приятни занимания

Грешка 1

Почистване на студена печка

Не казваме, че трябва да започнете да чистите печката, докато е още гореща, но топлата печка е по-лесна за почистване от студената. Включете котлоните на ниска температура за няколко минути. След това ги изключете и сложете на замърсените места паста за почистване. Можете да си направите и домашна от сода и малко вода. След това съвсем лесно ще отстраните всички замърсявания.

Грешка 2

Измиване на прозорци в слънчев ден

Признаваме, че приятното време навън ни мотивираме да се стегнем и да почистим прозорците. Но се оказва, че това е лоша идея. Причината е, че ще изсъхнат твърде бързо и вероятно ще останат следи по тях. Припомняме ви, че много добри резултатите дава прибавянето на малко оцет към водата, с която ще миете прозорците. Използвайте кърпа от микрофибър вместо гъба, сами ще видите разликата.


Вижте още: 7 неочаквани тайни на красивата кожа

Грешка 3

Търкане като обезумяли

Не може да не ви се е случвало да разлеете нещо и веднага да започнете яростно да търкате мястото. Всъщност това нанася допълнителна вреда. Специалисти препоръчват да сложим подходящ препарат върху кърпа и да наложим върху разлятото, след това да сложим друга част от кърпата отново върху петното и така лека-полека ще отстраним замърсяванията.

Грешка 4

Пръскане на дървени мебели

Почти всички сигурно ползваме продукти, с които полираме дървените мебели, като направо пръскаме върху тях.Въпреки това, ако пръскате кърпата вместо тях, ще спестите продукт, а и ще избегнете лепкавото натрупването върху мебелите. Съвет: тези с цитрусово масло ще извадят естествения блясък на дървото и маслото ще отблъсне за известно време натрупването на прах и мръсотия.

Вижте още: Грешките, които ни състаряват

Грешка 5

Използване на абразивни продукти за почистване на ваната

Не използвайте такива продукти при почистването на ваната, защото рискувате да повредите повърхността. Специалистите съветват да я напръскате с почистващ препарат, да изчакате десетина минути, след което да отмиете внимателно с душа.

Вижте още: 

Убийствените навици на хронично нещастните хора

Невероятните неща, които тялото ни прави всеки ден

Ефектът „Дънинг-Крюгер”

Тези психологически трикове ще променят живота ти* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща