Петте летни коктейли, без които няма лято

Автор: New Me

04 Юли 2018

Лятото просто не го бива без коктейли. Дали ще е на плажа, на балкона вкъщи, в любимия бар или сред природата...летният коктейл в ръка е неизменна част от топлите месеци. Това са петте най-летни коктейли, както и лесни рецепти за приготвянето им. Следващият път нямате извинение да не се отдадете на изкушението...

Текила Сънрайз 

Продукти:

45 мл. текила
90 мл. портокалов сок
20 мл. гренадин
Приготвяне:

Налейте текилата във висока чаша с лед след това и сока. Разбъркайте. Добавяйте леко гренадина като му позволите да се процеди бавно през течността до дъното, за да постигнете ефекта на изгряващото слънце.

Лонг Айлънд Айс Тий 

Продукти:

20 мл. джин
20 мл. бял ром
20 мл. водка
20 мл. „Коантро“
20 мл. лимонов сок
20 мл. захарен сироп
40 мл. кока-кола
Приготвяне:

Отмерете 20 мл. бял ром и ги изсипете в чаша с лед. Повторете същото с джина, водката и коантрото, лимоновия сок и захарния сироп досипете колата и разбъркайте енергично с дълга лъжица. Сервирайте коктейла с парченце лимон и две сламки.

Секс он дъ Бийч 
Продукти:

30 мл. водка
30 мл. прасковен сироп
60 мл. портокалов сок
60 мл. сок от червени боровинки​​​​​​​
Приготвяне:

Налейте в шейкър всички продукти, добавете лед и разклатете енергично. Налейте във висока чаша с още лед и сервирайте с две сламки и нарязани цитрусови плодове.

Блек рашън
Продукти:

55 мл. водка
35 мл. кафе ликьор​​​​​​​
Приготвяне:

Добавете водката и ликьора в ниска чаша с лед, разбъркайте и сервирайте с две къси сламки. 

Мохито
Продукти:

30 мл. сок от лайм
7 - 10 листенца мента (джоджен)
20 г. бяла тръстикова захар
45 мл. бял ром
60 мл. газирана вода​​​​​​​
Приготвяне:

Отмерете 45 мл бял ром и налейте във висока чаша, повторете същото с 30 мл прясно изцеден сок от лайм. Смесете с 20 г. бяла захар и листата от мента. Допълнете чашата с лед и газирана вода, почти до ръба. Сервирайте със стръкче мента и 2 дълги сламки.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща