Половинката ви е с разведени родители? Внимавайте за това

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

24 Април 2018

Статистиката по отношение на браковете става все по-тъжна. Около половината от хората, врекли се да се обичат цял живот, решават да се разведат. 

В немалко случаи бившите съпрузи не могат да запазят добри отношения и да осигурят стабилна - доколкото е възможно, среда за децата си. А това малко или много оказва влияние върху психиката и разбиранията за семейство на тези деца.

Вижте още: Това е Любовта!

Така че ако вашият партньор е дете на разведени родители, добре е да имате няколко неща предвид.

Действия, а не думи

Това като цяло е валидно за всеки във връзка, но за хората, израснали с разведени родители, е една идея по-важно. Представете си колко пъти са били разочаровани от празни обещания, които някой не е изпълнявал. Затова, за да накарате такъв партньор да ви вярва безрезервно, спечелете го с действията си.

Вижте още: Връзката ви ще издържи, ако имате това

Доверието

Понякога може да отнеме повече време, за да накарате човек с разведени родители да свали гарда си и да се отдаде изцяло на връзката. Проявете малко повече търпение, покажете му, че го обичате достатъчно и не сте поредният човек в живота му, който ще го разочарова.

Вижте още: Нещата, които той тайно иска да правиш

Общуването

На моменти може и да ви е трудно да накарате партньора си да се отпусне и да говори без притеснение с вас по всякакви теми. Или да ви разкрие какво чувства и мисли. Една от причините може да е в липсата на достатъчно комуникация след развода на родителите. Но нещата се оправят с времето и с повече "практика". 

Вижте още: Болезнените истини за връзките

Семейството

За някои от хората с разведени родители думата "семейство" може да не носи много положителен заряд. Така че ако в началото на връзката си чуете, че половинката ви не иска брак, деца и да изгради семейство с вас, не губете търпение и надеждата, че можете да бъдете щастливи заедно. Не е изключено това да е просто защитна реакция. А и апетитът идва с яденето. Колкото повече се наслаждава на отношенията и връзката ви, толкова по-лесно ще започне да възприема с времето идеята да създадете семейство.

Вижте още:

Храни за сексуално желание

7 груби грешки, които всички допускаме в любовта

7 откачени признака, че сте влюбени

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща