Правилата, които те правят лидер!

Автор: New Me

29 Май 2018

Един от водещите световни психиатри и психотерапевти Михаил Литвак разкрива как да преодолеем всяка пречка в живота. Правила, благодарение на които със сигурност ще станем победители в живота.

1. Отдалечете се от хора, които нямат нищо добро да кажат за себе си. Те са склонни да говорят лошо за другите.

2. Ако искате да се впуснете в нещо, разучете внимателно и се впуснете смело. Не се вкопчвайте в живота на някой друг. Вкопчете се в своя.

3. Когато се чувствате депресирани, считайте го за най-доброто време за преоценка на живота си. Това може да е истинската цел на депресията, когато влиза в живота ви..

4. Научете се да се чувствате добре със себе си. След като го направите, няма да имате нужда от одобрението на други.

5. Няма по-добро време да направите нещо от момента, в който искате да го направите.

6. Незрелите и зрелите хора притежават знание. Само че зрелият човек действа, стъпвайки на него, докато незрелият не знае как да го използва. Стремете се да бъдете зрял човек.

7. Направете това, което искате да направите, без да навредите на другите. Останете добър човек.

8. Работете по пътя си, за да станете успешни, без да е необходимо да доказвате нищо на никого.

9.Ако трябваше да приключите бизнес или романтична връзка, уверете се, че основната причина е основателна. Не позволявайте на егото да разруши вашите връзки, подценявате значението им.

10. Спрете преследването на щастието и ще започнете да го намирате на мястото, където сте. Личното развитие е най-краткият път към щастието.

11. Или работете върху способностите си, за да отговорят на вашите мечти, или променете вашите мечти, за да отговорят на способностите ви.

12.Ако трябва да избирате между добра книга и разговор с празен човек, изберете първото. Четейки добра книга със сигурност ще спечелите нещо. Комуникацията с празен човек само губи ценното ви време.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща