Правилата на самураите - ще преобърнат живота ти (2 част)

Автор: New Me

21 Март 2018

Това са правила за живот, писани преди повече от 400 години. С ясното съзнание, че всеки жизнен път е уникален, има съвети, които са полезни за всички ни. Един японски будист твърди, че има 20 правила, които всички трябва да следваме, за да водим щастлив и пълноценен живот. Само няколко седмици преди да умре, Миямото Мусаши създава списък с основните правила, които самият той е следвал в живота си. Роден през 1584 г., той е бил известен, но най-важното е, че неговите правила за живот са невероятно вдъхновяващи. Той вярва, че това е начинът, по който всички ние трябва да живеем живота си...

Правилата на самураите - ще преобърнат живота ти (1 част)


11. Отворени възможностите

Не изключвайте възможности в бъдещето, защото стоите със затворено съзнание. Поддържайте опциите си широко отворени, за да позволите най-добрите възможности да дойдат.

12. Не бъдете роб на средата

Скъпите придобивки и луксозният дом може да изглеждат важни, но има много по-важни неща в живота. Любовта, здравето и самият живот трябва да се ценят най-много.

13. Не се фиксирайте в храната

Често като общество ставаме обсебеди от изисканата храна, от модерния ресторант или от устраскъпото ястие.  Мусаши обаче вярва, че не бива да изпитваме чак такова удоволствие от храната,  а да гледаме нанея като на източник на енергия за живот.

14. Да на минимализма

Не се притеснявате, че не притежавате много неща. Определено не всички са ви нужни. Нужното ще дойде в живота ви, а с другото можете да се научите да живеете щастливо.

15. Не вярвайте само защото ви е казано така

Позволете на собствените ви мисли и вярвания да имат основно място в съзнанието ви. Не следвайте сляпо тълпата и не приемайте за закон мнението на другите. Създайте свои собствени идеи.

Вижте още: 8 неща, за които трябва да спре да ви пука

16. Уважавайте Бог, но с граница

Боговете трябва да бъдат почитани, но не могат да контролират всяка стъпка, която правим. Те трябва да бъдат ориентир, но в крайна сметка човек трябва да извърви своя собствен път.

17. Не се страхувайте от смъртта

Страхът от смъртта само ви пречи да живеете пълноценно. Живейте пълноценно всеки ден и не се страхувайте от последствията от всяко действие.

18. Не използвайте оръжие без да е необходимо

Въпреки славата за уменията на Мусаши с меч, той вярва, че оръжието трябва да се използва умело и само когато е необходимо. Той твърди, че защитата е добре, но нападането без причина е грях.

Вижте още: Суперсилите на хората, преживели токсична връзка

19. Не се напрягайте за материалното

Отново се предполага, че трябва да живеем за момента и да не прогоним щастието под формата на вещи.

20. Винаги защитавайте свободата си

Мусаши твърди, че единственият начин да бъдем верни на себе си е да следваме собствените си убеждения и да живееме живота както го разбираме.

Мусаши е живял пълноценен, невероятен живот и да се следват правилата му изглежда логично. Въпреки че някои от неговите идеи са били смятани за луди и пресилени, ако той постигна щастието, кои сме ние да оспорваме съветите му?

Вижте още:

Има нещо, което би избрала пред секс...

Изненадващо! Това ще подобри настроението ви

ТЕСТ: Интроверт ли си? 


* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща