Приказно: Добре дошли на острова на прасетата

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

20 Октомври 2018

Днес ще ви отведем до едно наистина приказно място. Ако си мислите, че Бахамите са клише, ще ви срещнем с някой, който определено ще ви разубеди. Всъщност не е някой, а са много. Добре дошли на Острова на прасетата.

Нека ви разкрием малко повече за това райско местенце. Въпреки че все повече туристи го откриват, то е запазило красивия си и недокоснат вид. А откъде идват прасетата, ще попитате - веднага обясняваме.

Photo by Forest Simon on Unsplash

                                                               Photo by Forest Simon on Unsplash

Има няколко теории. Според една от тях още преди много време моряци оставили прасета на острова с идеята да има какво да ядат, когато се върнат от пътуването. Но така и не се завърнали. Според друга теория прасетата се озовали на острова след корабокрушение, като оцелелите животни се пригодили към живота там. 

forest-simon-768938-unsplash.jpg

Островът не е обитаван от хора, на него няма да видите хотели и ресторанти, така че не се надявайте да нощувате сред новите си приятели. Въпреки това обаче, заради повишаващия се брой туристи, ще се натъкнете на гидове, които ще ви разкажат повече за острова, ще ви разходят наоколо и ще ви дадат подходяща за прасенцата храна. 

jakob-owens-208989-unsplash.jpg

Photo by Jakob Owens on Unsplash

А самите прасета са повече от симпатични - те не се страхуват от туристите, често сами идват към приближаващите лодки и с удоволствие ще поплуват с вас или ще се насладят на лакомствата, които им дадете.

Броят им не е много голям, но затова пък чарът им е като за хиляда...

След като поплувате с прасетата, нагушкате ги достатъчно, нахраните ги, снимате се и разгледате островчето, може да се отправите към следващото приключение наоколо. А такива определено не липсват....

bruno-van-der-kraan-549950-unsplash.jpg

Photo by Bruno van der Kraan on Unsplash
* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща