Припомни си колко струваш!

Photo by Yoann Boyer on Unsplash

Photo by Yoann Boyer on Unsplash

Автор: New Me

01 Март 2018

В живота на всеки има моменти на съмнение, когато си мислим, че не правим нещата, както трябва, или с нещо сме по-лоши от останалите.

Именно тогава трябва да си припомняме няколко прости истини, за да осъзнаем колко наистина струваме.

Ето за какво говорим...

Не вярвайте сляпо на чуждите думи

Градивната критика е едно, но думите, които се опитват да ви уязвят и да смажат самочувствието ви, изобщо не трябва да ги допускате до съзнанието си. Приемете просто, че винаги ще има негативни и злобни хора, но това не е ваш проблем. Не позволявайте на чуждата злонамереност да намалява самооценката ви.

Вижте още: 8 неща, за които трябва да спре да ви пука

Всеки заслужава любов

Без значение дали не сте удовлетворени във връзката си или от отношението на близките ви. Винаги си повтаряйте, че заслужавате да бъдете обичани, както всеки друг човек. Ако сте нещастни в отношенията си с партньора, променете това, ако семейството ви ви потиска - говорете открито или просто се дистанцирайте леко. Но не спирайте да търсите и да се обграждате с хора, които ви ценят и обичат.

Вижте още: Суперсилите на хората, преживели токсична връзка

Оценете се правилно

Не се фокусирайте върху съвършенството - ех, ако изглеждахте по определен начин или пък ако се бяхте издигнали в работата по-бързо... Никой не е съвършен, наистина абсолютно никой - дори онези, които са перфектни, но само във вашите очи. Оценете се правилно - отворете съзнанието си за всички положителни черти, които имате, а те със сигурност няма да са малко. И се гордейте с тях. Отчетете напредъка, който постигате в работата си. Важното е единствено да се развивате и да вървите напред - оттам нататък с какви стъпки и колко бързо - за всеки е различно и това е напълно нормално.

Вижте още: Как да се справим с токсичните хора?

Не се сравнявайте постоянно

Едно е да си сверявате часовника, като виждате как се случват нещата при околните. Но да се сравнявате постоянно с другите - как изглеждат, как се обличат, къде ходят, колко пари имат и пр., това ще ви затормози и потисне страшно много. А и не забравяйте, че всеки демонстрира само най-хубавото, със сигурност животът на другите не е щастие, пътувания и веселие през цялото време. Също както вашият. Фокусирайте се повече върху себе си и по-малко върху другите. Ще ви помогне да се цените повече и да сте по-щастливи.

Вижте още: Как страхът от грешки проваля живота ни?

Никога не се обиждайте сами

Ако самите вие не се цените и уважавате, няма как да го направят другите. Никога, наистина никога, не подхождайте към себе си с неуважение и омраза. Не си помисляйте дори неща от сорта на: "Ужасен съм", "Дебела съм", "Грозен съм", "Не ставам за тази работа" и пр. Ако подхождате към себе си негативно, никога няма да можете да сте щастливи и да вървите напред, защото просто не вярвате в себе си и не правите нищо градивно в случая. Наложете си да изхвърлите негативните мисли за себе си. Припомнете си колко струвате наистина.

Вижте още:

Има нещо, което би избрала пред секс...

Изненадващо! Това ще подобри настроението ви

ТЕСТ: Интроверт ли си?

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща