Проблемите, с които старата душа трябва да се справи

Автор: New Me

19 Ноември 2019

Да си стара душа има своите предимства, но това също означава, че ще трябва да се сблъскаш с определени неща, които другите няма да срещнат по пътя си. Въпреки че е нужна смелост да бъдете различни от тълпата, това не означава непременно, че трябва да се плашиш. Ето трудностите, с които старите души ще трябва да се справят. 

Невъзможност да се чувстваш истински разбран

Старите души могат да се разглеждат като странни хора, защото често държат на нетрадиционни идеали и жизнен стандарт. Те често изпитват чувство на раздяла със себе си и от „реалния свят”, защото неща като придобиване на голямо богатство, притежаване на много скъпи вещи и други черти на водене на материалистичен начин на живот не ги интересуват всъщност. В свят, подхранван от консуматорството, това може да изглежда доста странно за повечето хора. Наличието на различен набор от очаквания и идеи за живота може да затрудни чувството, че някой наистина те разбира и какво те движи в живота.

Ти си „Черната овца”

Докато Старите души могат да изграждат много силни връзки с хората, проникващата им способност да се свързват с дълбините на хората в живота им може да създаде много врагове. Поглеждайки дълбоко в основните проблеми на хората около тях, такива души изпитват вродено желание да бъдат истинни, дори ако това означава разкриване на неудобни истини, като например факта, че много проблеми са причинени от незрялост или неуспех да поемат отговорност.

Тези, които са склонни да се променят, ще ви послушат и ще ви харесат, докато останалите ще изпитват голямо пренебрежение към вас. Ето защо Старите души често стават „защитниците на дяволите“ или „черните овце“ на своите приятели или семейство.

Те мислят много

За да намерят мъдростта в себе си, такива хора мислят. Мислите им пътуват над всеки аспект от човешкия живот и дори отвъд него. 

Какво се случва, когато животът ти дава лимони? Вие сте точно типът човек, който да размишлява над подобни въпроси. Истински мислител. И поради това сте склонни да прекалявате. Започвате да обмисляте какво може да предложи животът. И вие губите себе си в това. Защото докато от една страна имате тези невероятни прозрения и мъдрост, от друга, това може да доведе до хаос. Винаги има две страни на всяка монета и колебанието между двете може да ви накара да се чувства безкрайно объркани.

Вземането на решения въз основа на „чувство“ може да изглежда нелогично

Интуицията е изтънчен, изискан език и старите души активно работят, за да станат в синхрон с начина, по който тялото им общува с тях. Инстинктът е най-простото и основно ниво на физическа интуиция, което комуникира с нас. Използваме това най-често, когато се опитваме да вземаме решения за хора и отношения, както лични, така и професионални. Старите души разчитат на своя инстинкт да ги ръководят.

Вашата нужда от пространство може да прогони близките ви хора

Пространството е от съществено значение за вас и когато го поискате, хората, които са най-близо до вас, могат да го разберат по грешен начин. Въпреки че пространството е жизненоважно за вас, то може да създаде масивни недоразумения и за другите, които искат да прекарат по-качествено време с вас.

Те могат да излязат като „далечни“, „студени“ или „безчувствени“

Те имат способността да виждат по-голямата картина и съответно да вземат решения. Тази перспектива по отношение на живота им помага да разберат човешката ситуация и ги предпазва от прекалено включване във въпроси, които имат малко или никакво значение.

Желанието за усамотение може да повлияе на вашите взаимоотношения

Да си Стара душа може да бъде изолиращо съществуване на моменти. Имате нужда от самотата си, за да седнете и да разсъждавате върху живота и да се презареждате, когато сте напълно изтощени, но понякога това може да доведе до смущаване на отношенията с приятелите и семейството ви. Те те обичат и искат да са около теб. Освен ако те също не черпят енергия от себе си и не разбират необходимостта да сте сами от време на време, това може да създаде проблеми, когато те наистина искат да сте с тях, а вие предпочитате да сте вкъщи и да четете книга.

Тяхната дълбочина на познание и разбиране им помага да видят как всеки елемент на Вселената е свързан с всеки друг елемент. Светът не е съставен от отделни индивиди в собствените си мехурчета, които са изолирани един от друг. Вместо това всяко действие има ефект върху Вселената. Стара душа е рядък човек и ако сте един от тях, не се притеснявайте, а се насладате.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща