Първа помощ за съсипаната връзка

Photo by Brodie Vissers from Burst

Photo by Brodie Vissers from Burst

Автор: New Me

13 Юни 2018

За съжаление, всяка връзка минава през онова тежко изпитание, от което зависи дали двама души ще успеят да останат заедно или отношенията им отиват към своя край.

Ако и вие сте на този етап във връзката си, има няколко неща, които можете да направите, ако искате да я спасите.

Слушайте. Когато сме силно афектирани и скандалите са започнали да се появяват по-често в отношенията ни, е много трудно да проявим търпение и да изслушаме гледната точка на другия. Ако само се опитвате да наложите вашето мислене на партньора си, и то - насила, няма да закрепите връзката си. Изслушайте се и потърсете взаимен компромис. Такъв винаги има, стига да имате желание да го направите.

Живейте в настоящето. Присъщо е на хората, когато стане трудно и има проблеми, да обобщават всичко негативно във връзката си. Не живейте в миналото и не вадете старите си кирливи ризи отпреди години. Постъпете рационално и действайте според сегашната ситуация. Миналото винаги само обременява допълнително нещата.

Съпреживейте с партньора. Това е да проявите емпатия - да се опитате да се поставите на мястото на другия, да усетите неговите чувства и да не съдите само от собствената си камбанария. Така със сигурност ще ви е по-лесно да се справите с проблема.

Действайте. Не оставяйте недоизказани неща, не изричайте тежки думи, а след това да се отдръпнете. Ако искате да заздравите връзката си, ще трябва да действате. Направете си план и го следвайте. Вие най-добре знаете как да намерите отново път към сърцето на другия. 

Обичайте. Това е нещото, което най-често забравяме, когато отношенията ни започнат да куцат сериозно. Забравяме колко сме обичали, колко сме били обичани, забравяме всички щастливи мигове с любимия си човек и как ни е карал да се чувстваме страхотно. Не гледайте на трудния етап като на причина да спрете да обичате партньора си. Напротив - именно тогава трябва да си напомняте най-много тези чувства.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща