Разхвърлян си и псуваш? Споко, просто си интелигентен

Автор: New Me

14 Май 2018

Хората с висок коефициент на интелигентност често виждат живота по различен начин. Това най-вече се дължи на нерационалното мислене и приемането на ситуациите лесно и без паника. Учените установиха, че колкото по-интелигентен е един човек, толкова по-малко се тревожи за дребните ежедневни неща. Също така хората с високo IQ не обръщат внимание на порядките, които обществото приема за нормални.

1. Ругаят ...

Въпреки че интелигентността им стига дотам, че да не им пука особено дали другите ги съдят или не, често тези хора прибягват до някоя и друга безобидна ругатня. Понякога се приема, че човек прибягва до тях, когато няма какво да каже, но не е точно така. Последното проучване показва точно обратното.

Вижте още: 10 неща, за които да благодариш на най-добрия си приятел

2. Нощни птици...

Още от малки обичат да си лягат късно. Интелигентните хора просто не могат да си легнат рано и това си е. Проучването сочи, че колкото по-късно си ляга човек, толкова по-високо IQ има. Така например интелигентните хора си лягат след полунощ.

Вижте още: 15 вечни поговорки за живота

3. Живеят в хаос...

Организиран за тях си е хаос. Обичат да им е разхвърляно, но всъщност много добре знаят кое къде е. Така успяват да бъдат креативни и да генерират добри идеи. Разхвърляната среда им позволява да мислят разчупено и да не бъдат стереотипни.

Така че следващия път, в който попаднете в разхвърляния дом на човек, който понякога псува, не го съдете. Да знаете, че може би всъщност е много интелигентен....

Вижте още: 5 неща, които умните хора не правят

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща