Родопите - планината с душа

Slavi Koleva

Slavi Koleva

05 Ноември 2017

Това са цветовете на Родопите през есента, видени през моя обектив. Там времето никога не стига да обхванеш всичко с поглед и да му се насладиш, камо  ли да го заснемеш.

DS1_8887-1.jpg

Затова кадрите ми са на случайни неща, които просто са ме заредили по някакъв начин, било то... пейзаж, човек със силни очи, цветовете на село Светулка или пък прикования в мен поглед на някое теле, или пък овца.

DS1_8923-1-2.jpg

DS1_8994-1.jpg

Да не говоря за гледката, която се разкрива при меандрите на р. Арда - от онези гледки, дето те карат да се чувстваш малък и да изпитваш невероятна любов към природата си.

DS1_9153-1.jpg

На кошерите им казвам "цветовете на село Светулка", тъй като се намират при една отбивка непосредствено до табелата на селото - като за "Добре дошли!". 

rodopi.jpg

Овчарят е потвърждение на ония приказки, които всички сме чували за милите хора в Родопите, които те канят в къщата си, без дори да те познават, обяснявайки ти за колко много неща имате да си говорите, а докато се усетиш, вече си седнал на маса, пиеш кафе, похапваш сладко, а вечерята се сервира...

О, и да не забравяме тиквите - по една, от които ни беше връчена като подарък.

DS1_9041-1.jpg

Надявам се кадрите да ви пренесат поне за малко там. 

DS1_8836-1.jpg

DS1_8830-1.jpg

rodopi1.jpg

DS1_8966-1.jpg

снимки: Слави Колева

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща