Secret: 9 прически, които ще променят живота ти

Photo by Mihai Stefan on Unsplash

Photo by Mihai Stefan on Unsplash

Автор: New Me

15 Февруари 2019

Понякога толкова свикваме с идеята, че точно определена прическа или цвят са идеалните за нас, че спираме да правим по-дръзки експерименти с косата си. За цвета ще отворим дума друг път, но пък за прическите ще ви покажем 9, които ще променят тотално представите и визията ви. Идеални за нов старт в живота и не само...

Пикси

Очарователно, младежко и леко бунтарско. С тази прическа всяка жена показва, че се чувства достатъчно уверена и дръзка, за да смени поне за малко дългата си коса. Не изисква особени грижи, но все пак трябва редовно да я скъсявате и оформяте, когато косата поотрасне.

Дълго афро

Ако търсите прическа, с която ще грабнете веднага вниманието на околните, то това е тя. Красивите и буйни къдрици в афро стил ще ви открояват от всички наоколо и ще събирате погледите. Изисква не особено трудна поддръжка и допълнителна козметика, която да подхранва и омекотява косъма.

Небрежни къдрици

Те изглеждат супер естествено, а в същото време придават много женствен и изтънчен вид. Хубавото е, че не е нужно да се престаравате в оформянето на перфектните къдрици, тук се търси ефектът на небрежни вълни и лека разпиляност в косата.

Боб

Шик и винаги модерен - какво повече може да иска една жена? Тази прическа ще накара косата ви да изглежда по-здрава и освежена, а визията ви ще бъде още по-стилна, без значение дали носите официална рокля или стари дънки. Колкото момичешка, толкова и женствена - задължително я пробвайте поне веднъж.

Бретон

Много жени са предубедени към него, но не трябва да се пренебрегва фактът, че има множество видове и начини да включите бретона и във вашата прическа. Много стилен, той рамкира лицето изключително естествено и може да подчертае силните ви страни. Дали ще е плътен или по-рехав, изцяло над челото или леко на една страна - ще ви е интересно да се видите с една коренно различна визия. Не се изисква много сложна поддръжка, но ще е необходимо оформяне, особено ако сте с чуплива или къдрава коса.

Къси къдрици

Кой е казал, че къдриците са само за дълги коси? Напротив, с по-къса прическа и с оформени къдрици ще постигнете супер женствен вид, но ще омекотите и чертите на лицето си, което автоматично ще го направи да изглежда по-младо. Особено с напредване на годините, всички търсим начини да върнем младежкото си излъчване и здравия вид на косата. Късата прическа ще заздрави косъма, а къдриците ще върнат годините назад.

Права в основата

Тази визия, напомняща за 70-те, е много актуална в момента и доста известни жени прибягват именно до нея. Идеята е в основата на косъма косата да е напълно изправена и плътно прилепнала, без нищо излишно, което да стърчи, да е накъдрено или да създава бъркотия. Надолу обаче може да експериментирате - с права, начупена или дори къдрава коса. Така постигате страхотен контраст и супер интересна прическа.

Шаг

С лек ретро полъх, шаги прическата е особено актуална в момента. Основното, което се търси там е силното етажиране, а дължината на косата е някъде между раменете и брадичката. Малко по-трудна за постигане, ако косата ви е много къдрава или супер права, защото тогава ще трябва да полагате допълнителни грижи, за да я оформите. Много бунтарски и шик обаче, тази прическа със сигурност ще промени изцяло визията ви.

Дълъг боб

С малко етажи и дори по-изтънена в краищата, тази прическа ще ви придаде допълнителен сексапил и увереност. Хубавото е, че не са необходими толкова много усилия, за да я стилизирате. А в зависимост от типа коса, може да прибегнете до малко пяна или лак, за да постигнете нужната доза небрежност. 

* Съветите в статията идват от любимия ни салон, но най-хубавите неща са тайна. Затова на лично съобщение можете да получите координатите му!

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща