Щастлива и дълга връзка? Провери пак!

Photo by Gabby Orcutt on Unsplash

Photo by Gabby Orcutt on Unsplash

Автор: New Me

11 Януари 2018

Когато сме във връзка - независимо дали отскоро или вече от няколко години, често си представяме следващото ниво на отношенията ни. Дали нашата връзка ще продължи дълго и щастливо?

Има начин да разбереш - просто следи поведението на теб и твоя партньор в следните ситуации.

В моменти на стрес

Всеки изпада в такива ситуации, с половинката ви няма да сте изключение. Въпросът е да минете през тях без това да се отрази особено на връзката ви. Ако единият реагира импулсивно, избухва лесно или дори става агресивен в по-напрегнатите моменти, това може да ви светне червената лампа, че отношенията ви с този човек няма да са от най-щастливите и лесните. 

Вижте още: Лошите навици, които убиват секса

Мислене за един и за двама

Ако партньорът не може или не желае да мисли за вас двамата и в съзнанието му си остава приоритет неговото собствено удоволствие, ще ви е доста трудно да се радвате дълго на връзката ви. В някакъв момент просто няма да ви удовлетворява хобито, приятелите, спортът, излизанията, често или почти  винаги без вас, кариерата да са приоритет, а вие да оставате някъде в периферията.

Вижте още: Тези фрази издават, че любовта си е отишла

Споделяне на проблемите

Можете ли да споделите нещата, които ви тормозят, с половинката си? И ако да - каква е отсрещната реакция? Ако например помолите партньора си за малко повече внимание и време, прекарано заедно, той ще се раздразни и ще откаже или ще опита да ви накара да се чувствате по-добре във връзката ви и да стигнете до взаимен компромис? Наблюдавайте по-внимателно и ще си изясните доста неща.

Вижте още: Как се влюбих в Че Гевара

Личното пространство

Неслучайно се нарича така - това е нещо, което трябва да си запази всеки човек. Така че без никакво ровене в телефоните, личните профили в социалните мрежи и дълги разпити за излизанията. Ако не можете да си имате доверие един на друг, това рано или късно ще започне да тежи в отношенията ви. Ако пък усещате, че единият от двама ви е прекалено мнителен и ревнив, опитайте да поговорите, преди връзката ви да се е разпаднала.

Вижте още: 7 чести грешки при скандал с партньора

Връзките с приятелите

Те са неизменна част от живота на всеки. И няма как да бъдат изключени, заради връзката ви. Така че е добре да си поставите ясно нещата кое е допустимо за вас и кое би ви отблъснало и би застрашило връзката ви. Ако не можете да намерите допирни точки или не сте готови на взаимни компромиси, връзката ви трудно ще издържи в годините.

Вижте още: Изгради здрава връзка само за 10 минути

Запознай се с нашите!

Дори да не са ви най-любимите хора на света, роднините са твърде скъпи за партньора ви, за да си позволявате да ги обиждате или нагрубявате. Най-добре е и двамата да подхождате дипломатично по тази тема, иначе рискувате да обтегнете отношенията си.

Гордеете ли се?

Гордеете ли се един с друг, радвате ли се на успехите на половинката, или се срамувате и ги подценявате? Ако не успявате да се зарадвате искрено на малките постижения на партньора и ги омаловажавате, доста е вероятно в някакъв момент единият да се почувства потиснат в тази връзка и да поиска да я прекрати.

Вижте още:

Време е за секс!

10 брутални истини за връзките

Защо изневеряваме?

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща