Шшшт, ето как да пътуваме много по-евтино

Автор: New Me

29 Септември 2017

Всеки от нас поне веднъж се е сблъсквал с момента, в който от сърце иска да замине някъде, но липсата на достатъчно средства го спират. Е, добрата новина е, че с няколко тайни, които разкриваме днес, можем да пътешестваме с малко пари. Така че защо да не стягаме куфарите?

Използвайте планирани маршрути

Не се спирайте само на самолет или кола. Опитайте се да комбинирате няколко, за да се придвижите до крайната цел. Ще видите, че усилията си струват, а разходът ще бъде значително по-малък. Например, летете до Рим, а след това с влак до Флоренция. Често се оказва, че нуждана сума е по-малка, отколкото би струвал полет директно до Флоренция.

"Таен" град

Често полед от една до друга точка може да бъде по-скъп, отколкото такъв с междинна спирка именно в този град, който искате да посетит Така че можете да купите билет за свързващ полет и просто да не използвате втората част от пътуването. Можете да направите своя собствен маршрут със "таен" град с онлайн инструменти като „Skiplagged“ или „Flyshortcut“.

Пропуснете наемането на кола в големите градова

Колата под наем е страхотна идея, но не и ако смятате да стоите само в някой голям град. Това може да оскъпи пътуването ви. А и да ви коства време. Така че тук препоръчваме да си наемате велосипед или да разчитате на градския транспорт.

Потърсете изгодни оферти

Следете за изгодни оферти на туристически агенции. Освен това често се пускат и такива предложения, които касаят точно обществения транспорт в някоя страна. Така например в Англия често се пускат билети за влакове, при които плащате един, а получавате втори безплатно.

Пътувайте с малко багаж

Много авиокомпании взимат доста скъпо за допълнителен багаж, а в същото време намаляват цените за хора без багаж. А и за какво ви е да носите купища неща. Отивате да преживеете нещо ново и различно все пак.

Отсядайте в апартаменти

Апартаментите имат едно безспорно предимство: кухня, в която можете да си приготвяте храна. Това ви позволява да пестите пари. А и често са доста по-изгоден вариант от хотела.

Безплатно посещение в музеите

Много музеи имат свободни часове или дори дни. Просто направете проучване и планирайте посещенията си така, че да не давате пари за вход.

Платете с картата си, но в местна валута

При плащане в магазин винаги избирайте да плащате в местната валута. Иначе се стига до обръщане на парите два или дори три пъти и оскъпяването може да стигне и до 10%.

Не се придържайте към определени дати

Следете полетите в близките дни на планираното от вас пътуване. Може да се окаже, че само ден-два по-късно или рано цените са доста по-различни.

Използвайте местни търсачки

Сайтовете за резервации на хотели много често пренебрегват местните авиокомпании и по-малките хотели, които имат много по-изгодни оферти.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща