Скъпоценните камъни не са само бижу

Автор: New Me

27 Юли 2017

Скъпоценните или полускъпоценните камъни са си скъпоценни и полускъпоценни камъни и повечето хора ги приемат само като бижу, но те са неотменна част и от езотериката, астрологията, религията и дори хомеопатията. Всъщност влияят ли минералите върху здравето ни? Отговорът категорично е да.

Предлагаме ви някои от най-популярните от тях, които освен че са много красиви, имат и доказано влияние върху здравословното състояние на организма.

КЕХЛИБАР
Кехлибарът, чийто цвят може да е кафяв, жълт, жълто - кафяв, оранжев и дори да бие на червен, е естествен стимулатор на имунната система и носенето му подобрява здравословното състояние на целия организъм. Особено полезен е за жени, защото предпазва от женски болести и спомага за лечението им. Наличието на йод в кехлибара го прави отлично  средство при заболяване на щитовидната жлеза. Кехлибара се препоръчва и срещу постоянна отпадналост.

ОПАЛ
Опалът поначало е безцветен камък, но може да бъде също така жълт, кафяв и дори черен. Има изключително силно енергийно влияние върху човешкия организъм, затова не се препоръчва да се носи постоянно. Влияе върху емоционалното и психическото състояние на организма, като активизира въображението и мисловната дейност.

АМЕТИСТ
Аметистът със своя впечатляващ лилав цвят е само по себе си страхотно бижу. Влияе добре на обмяната на веществата и помага при безсъние. Препоръчително е да носите аметист при гастритни и язвени проблеми. Камъкът помага  за по-бърза детоксикация на организма, както и при лечение на алкохолизъм.

РУБИН
Рубинът има наситен червен цвят и казвавт, че е камъкът на лидерите, защото стимулира физическите и психическите сили на човек. Не е подходящ да се носи от хора, които предпочитат да са на втора линия. Помага при високо кръвно налягане, болки в ставите, проблеми с нервната система. Засилва сексуалната енергия.

ДИАМАНТ
Диамантът, много скъп безцветен минерал, който обаче може да бъде и в различни бледи нюанси, е един от най-мощните камъни. Казват, че трябва да ви е подарен от близък човек или унаследен, защото ако си го купите, няма да има толкова силно въздействие, освен и че в първите години трябва да го носите рядко. Също като рубина, диамантът засилва лидерските качества и има лечебно въздействие при болести на нервната система. Възпрепятства и развитието на склероза.

ГРАНАТ
Гранатът се среща във всички цветове на дъгата, но най-често е много тъмночервен. Дава енергия и мощ, помага при преумора. Не е подходящ за спокойни и уравновесени хора. Засилва сексуалната сила.

ТЮРКОАЗ
Тюркоазът може да бъде открит в различни нюанси на синьото. Той е един от най-положителните камъни и се счита, че се бори срещу всякакви негативни сили и емоции. Вярва се, че който носи тюркоаз, привлича любов към себе си. Препоръчва се също при заболявания на ендокринната и сърдечно-съдовата система. Казват, че който носи тюркоаз, има и хубава кожа.

ЯСПИС
Ясписът може да бъде в различни цветове. Действа благоприятно при проблеми със зрението и при стомашно-чревни неразположения. Засилва мисловната дейност.

САПФИР    
Цветовете на сапфира може да са най – разнообразни, макар че за повечето хора цветът му е само син. Сапфирът е камък на мъдростта и затова казват, че влияе върху мозъчната дейност. Действа благоприятно за успокояване на болка и при нервно напрежение.

ЛУНЕН КАМЪК

Лунният камък със своя характерен млечен цвят е един от най –популярните минерали. Наричат го още камъкът на любовта. Една от силите му е, че е балансьор в отношенията между хората. Успокоява очите и главоболието, помага при менструални болки. Помага също при бъбречни заболявания и вътрешни възпаления.

Това са само малка част от скъпоценните камъни, за които казват, че оказват влияние върху здравословното и емоционалното състояние. Дали ще приемете това и дали ще решите да носите някой от тези камъни, е въпрос само на лично желание, ние просто ги препоръчваме…

Вижте още:

(На)здраве с алкална вода

С две ръце ЗА лавандуловата лимонада

Как да се предпазим от Алцхаймер? Има как!

Важна, важна колко да е важна водата?

Как ви влияе позата, в която спите?


* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща