Старомодните навици, които трябва да върнем в наши дни

Автор: New Me

05 Ноември 2018

Повечето от нас са твърде млади, за да помнят  старомодните навици за запознанства и срещи. Но няма как да не сте гледали поне един стар филм, в който мъжете наричат жената дама, посрещат я с букет цветя, отварят й вратата и я водят на кино. 

Какво ще стане, ако старомодните навици се върнат в наши дни?

1. Отваря й вратата

Дали става дума за външната врата, тази на колата или вратата в ресторанта, прави огромно впечатление жестът. Отнема само секунди, а прави толкова добро впечателние. Това е специална среща и трябва да се третира като такава.

2. Носи малък подарък или цветя

Това е супер симпатичен начин за показване на привързаност и че ви е грижа. Не е нужно нещо огромно, напротив - нещо малко, но помислено ще направи страхотно впечатление. 

3. Облечи се за срещата

Да се положи известно усилие във външния вид е нещо, което всеки от нас прави всекидневно. И точно затова обличането специално за среща може да се стори старомоден навик, но би било чудесно да го върнем в наши дни. Облечи се сякаш за специален повод, всъщност той е точно такъв. 

4. Попитайте за истинска среща

Не става дума за чат, за вметнато предложение за по бира, за купон, на който сте се засекли. Да се обадиш на някого и да го поканиш на нарочна среща е много истински начин да покажеш интерес. 

5. Представете я/го

Ако сте на среща с някого и виждате стар приятел, с когото искате да спрете и да си говорите, винаги представете човека, с който сте на среща. Просто е грубо, ако не го направите.

6. Сложете мобилния телефон настрана

Помниш ли, когато беше дете как вечеряше със семейството си? Трябва да можем да общуваме с човека, с когото сме, с човека, който седи точно пред нас. Можем през цялото друго време да използваме нашите мобилни телефони, не е нужно да го правим, докато сме на среща.


7. Изпратете домашна картичка или романтичен жест

Напишете стихотворение или песен, нарисувайте нещо или направете малка изненада. Това е чудесен начин да покажете на човек, че мислите за него. Нещо, направено от собствените ви ръце, може да бъде толкова скъп спомен.

8. Бъдете ясни в отношенията си

Повечето хора са малко срамежливи, когато става дума за обсъждане на отношенията. Но нали затова е връзката, за да знаете накъде вървите. Недомлъвките могат да доведат до много недоразумения, а дори и до раздяла. За да се избегне болката, просто бъдете откровени един към друг. А и много хубави неща могат да се случат така. 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща