Страхувате се от подслушване? Ето как да водите безопасен телефонен разговор

Джим Парсънс в Теория за Големия взрив

Джим Парсънс в Теория за Големия взрив

31 Януари 2020

Може би вече следите драмата около поредните изтекли записи от телефонните разговори на високопоставени лица от политическия елит. Ако това е станало повод параноята ви относно подслушването на разговорите ви да се обостри, не се тревожете!

Подготвихме за вас кратък наръчник с най-често дискутираните теми за разговор по телефона и ви представяме списък с безопасни реплики, които да ви държат далеч от неприятности с прокуратурата.

Вземи детето от училище.

Моля те, придружи законния ни наследник от класната стая до лизинговото ни жилище посредством автомобила, който закупихме със спестяванията си.

Купи хляб, като се прибираш.

В хранителния магазин близо до настоящия ни адрес по лична карта има печива, произведени в съответствие с всички държавни регулации по закона за безопасност на храните. Моля те, обмени ги срещу минимална част от месечната си заплата, която вчера декларира в НАП.

Снимка на Timur Mansuraliev от Pixabay

Ако бяха публикувани днес: Facebook VS. Пушкин

Хайде да излезем да пием по кафе.

Ще се радвам, ако имаш възможност да се срещнеш с мен в извънработно време, за да консумираме данъчно обложени топли напитки и цигари с бандерол.

Трябва да се срещнем, за да подпишем договора.

Би било желателно да проведем лична среща на публично място, по време на която да бъде изготвена нужната документация за предоставяне на услуга от физическо лице с изряден данъчен статус, чисто съдебно минало и персонален идентификационен код за системата на Националната агенция по приходите.

Обичам те, пази се.

Изпитвам силно изразени симпатии към теб като физическо лице, които не са в конфликт с професионалната етика на заеманите от нас служебни длъжности. Стой далеч от нездрави корупционни практики и си плати лихвите по здравните осигуровки!

Photo by Tom Roberts on Unsplash

8 интелигентни начина да се предпазите от мръсния въздух

Днес ще закъснея, сложи детето да спи и му прочети приказка.

За съжаление, съм възпрепятстван/а да се прибера в апартамента, записан на името на майка ти, в уречения час. Пречките пред мен са от чисто организационен характер и нямат отношение към никакъв вид дейност, преследвана от закона. Моля, погрижи се на законния ни наследник да бъде осигурен нужният за възрастта му сън и му прочети трета глава от Наказателния кодекс.

Ще ми пратиш ли пари, защото го закъсах?

Би ли могъл/а да ми преведеш част от облагаемия си месечен доход по удобен за теб начин, срещу посочена лихва по заема и срок за погасяване?

Чувал ли си Иван, нещо никакъв го няма?

Имал ли си досег с Иван през последните дни, тъй като отсъствието му ми прави силно впечатление и в мен назрява колебание относно характера на личните му афери?

Снимка на StockSnap от Pixabay

8 световноизвестни творци, чийто живот е бил по-лош от вашия

Днес съм болен/а, ще се наложи да отсъствам.

Здравословният ми статус според компетентните медицински лица е незадоволителен, което е писмено потвърдено в издадените от тях епикризи и придружаващи изследвания. Това злочесто стечение на обстоятелствата ще компрометира служебните ми задължения, а цялата налична документация по казуса ще Ви бъде предоставена при първа възможност.

Довечера в 9 на нашето място.

Довечера, 31.01.2020, в 21:00 ще те очаквам на ул. Горно Нанадолнище номер 7, в непосредствена близост до няколко законно построени сгради с акт 16.

Ти си пълен тъпанар.

С оглед на така разигралата се ситуация, аз съм на мнение, че вероятно имаш затруднения от интелектуално-емоционален характер, които са в разрез със статута ти на съвестен данъкоплатец и активен член на гражданското общество.

Съсипаха я тая държава!

За съжаление, високият професионализъм и добросъвестните усилия на отговорните институции в посока подобряване качеството на живот на гражданите на Република България, за момента не са толкова плодотворни, колкото несъмнено очакваме да бъдат в близкото бъдеще.

Чао!

Остани с чисти помисли към държавата и правителството до следващата ни среща.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща