Супер нездравословните навици, които е твърде вероятно да имаш

Автор: New Me

08 Февруари 2018

Това са седем супер нездравословни навици, които всеки от нас в малка или голяма степен притежава...за съжаление. Но трябва да направим всичко възможно и да се разделим с тях. А съвсем скоро тялото ни ще ни благодари за решението ни. С какво да се разделим още от днес?

1. Неконтролируемите дребни закуски

Само ей тая вафличка, малко чипс преди вечеря или малкият мъфин преди обяд не са добро решение. Никак даже. Съвсем неусетно трупаме излишни килограми, а си мислим, че уж нищо не сме яли. Опитайте се да се храните, когато сте гладни, да имате малки порции, но често и да планирате внимателно междинните закуски. Опитайте и един много любим трик – пийте по чаша вода, щом усетите, че сте гладни. Често жаждата се бърка с глад.

Вижте още: 7 древни ритуала за ново начало

2. Хроничен стрес

Хроничният стрес може да доведе до някои здравословни проблеми, включително повишаване на теглото и сърдечно-съдови заболявания, така че е от съществено значение да се минимализира стресът. Което знаем, че в днешно време изобщо не е лесна задача. Варианти са намирането на хоби, заниманията със спорт, особено добър вариант е йогата, здравословната храна.

3. Гледате твърде много телевизия

Колкото повече часове прекарвате пред телевизора, толкова по-малко време ще имате за съществените моменти в живота си. Добрата новина е, че има няколко неща, които можете да направите, за да промените ситуацията. Наложете си да гледате по два часа на ден телевизия -  включете телевизора само когато искате да гледате нещо конкретно и ставайте по време на рекламите, за да правите нещо активно.

Вижте още: Гай Фокс

4. Пушене

Навик, който трябва да прекъснете възможно най-скоро. Опитайте само с волята си, ако не се получава, има различни варианти като лепенки или лекарства, които помагат. Колкото и да е трудно, трябва да знаете, че си струва.

5. Прекомерно пиене

Не говорим за една чаша вечер, става дума за навик, благодарение на който да се освобождавате от стреса. Прекомерното пиене е изключително вредно за здравето. За да избегнете опасността, просто заложете на една чаша заедно с вечерята. И се наслаждавайте.

6. Не защитавате кожата

Дори да не е лято и слънцето да е силно, трябва да залагаме на защитата. Иначе рискувате да увредите трайно кожата и да увеличите шансовете за развитие на рак на кожата. Уверете се, че ползвате целогодишно слънцезащитни продукти и избягвайте да стоите дълго на слънце.

Вижте още: DERMEDEN - експертът във фотостареенето

7.  Лекарства на една ръка разстояние

Не прибягвайте към лекарства за всяко нещо. И след като симптомите не отшумяват, по-добре потърсете лекарско мнение, а не си поставяйте сами диагноза.

Колкото по-рано започнете да правите промени в живота си, за да се откажете от тези ежедневни нездравословни навици, толкова по-скоро ще видите резултатите и ще можете да живеете много по-здравословен живот. А какво по-хубаво от това?

Вижте още:

13 правила в обличането, които трябва да знаем

Каква половинка си според зодията?

ТЕСТ: Избери си аромат и разбери каква си

10 книги, които трябва да прочетете поне веднъж

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща