Суперсилите на хората, преживели токсична връзка

Автор: New Me

20 Февруари 2018

Кой не е преминавал поне веднъж в живота си през токсичка връзка? Ако не сте, то тогава сте от малкото щастливци. Трудните връзки са особено вредни и възстановяването след тях определено отнема време и сили. Въпросът е токсичната връзка да не бъде само труден период, през който да преминете, а урок, който да ви направи по-добра версия на самите вас.

 Ето четирите суперсили, които можете да спечелите от токсични взаимоотношения:

1. Да пускате неща да си заминават по пътя

Много жени вярват, че могат да спасят всичко и стоят дълго в токсична връзка. Приемат грубото и неуважително поведение към себе си, защото си мислят, че ще успеят да променят партньора си. Обаче това твърде рядко се случва и твърде често просто се нараняват отново и отново.

След трудна връзка можеш да се научиш да пускаш нещата и хората навреме. Разбирате, че не е нужно да се чувствате наранени или постоянно да поемате болка, само защото нещо стои в живота ви. Вместо това вече знаете, че сами сте отговорни за действията си и смело продължавате напред.

Вижте още: Нещата в мъжа, които побъркват всяка жена

2. Приоритет са собствените нужди

Всички токсични взаимоотношения имат едно общо нещо: вашите нужди не са важни. Дали това са емоционални, физически или дори финансови, токсичният партньор не отговаря на тях. Той или тя не може да стигне до вашите нужди, тъй като е твърде обсебен от собствените си. Страхотен урок след токсични взаимоотношения е да се грижите за себе си. Защото често сте единственият, който може да го направи.

3. Идентифицирате червените флагове

Една от причините, поради които много жени се оказват в токсични отношения е, че не виждат всички предупредителни червени знамена. Или, ако заподозрат нещо, те си го обясняват с измислени причини. Едва след като са преминали през трудната връзка успяват да се обърнат назад и да видят всички сигнали, които са имали, че нещата не са каквито трябва да бъдат.

Да се ​​научите да идентифицирате червените знамена на токсични взаимоотношения ще ви спести неприятности в бъдеще, тъй като това ще ви помогне да не допуснете отново същите грешки и да се окажете в друга токсична връзка. Всеки път, когато срещнете някой, от когото се интересувате, внимавайте със сигналите. Така ще избегнете евентуални нови удари.

Вижте още: Трите любови, които ни дават най-важните уроци

4. Можете да прощавате

Ако не научите нищо друго от токсична връзка, поне се научете как да прощавате. Но да простиш не значи да допуснеш същия човек отново в живота си. Прошката ви означава да освободите емоционалната тежест. Това означава, че възстановявате контрола над живота си, защото не допускате отново да бъдете наранявани.

Освен да се научите да прощавате на другия човек, можете да се научите и да прощавате на себе си. Твърде вредно е да се видите и да търсите проблемите в себе си. Понякога те са в другите и колкото по-скоро се сблъскате с тази истина, толоква по-добре. И ще сте си научили урока.

Вижте още:

Тези фрази издават, че любовта си е отишла

7 чести грешки при скандал с партньора

Изгради здрава връзка само за 10 минути


 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща