Тайна: Ключът към красивата и здрава коса

Автор: New Me

05 Март 2019

Днес решихме да ви разкрием една тайна, с помощта на която ще се радвате на жизнена, здрава и лъскава коса. Защото здравето на косата пряко зависи от здравето на скалпа. Ексфолирането може да ви помогне да се справите с редица проблеми на кожата на главата, като прекомерно омазняване, сух скалп или пърхот. 

Почистване на скалпа: защото е ефективен?

Пилингът на скалпа е ефективен метод за детоксикация и отстраняване на замърсявания, които с течение на времето са проникнали във фибрите на косата и са запушени порите на кожата. Той позволява да се елиминират мъртвите клетки, което прави кожата дишаща и осигурява нова жизнена сила на капилярните луковици. Точно както имахме вече възможност да подчертаем - здравето на косата започва от здравето на скалпа. А един от ключовите фактори в грижата за кожата е именно ексфолирането. 

Почистване на скалпа: как работи?

След като си поговорихме за важността от прилагането на скраб върху скалпа, сега е ред да видим и как това работи в името на здравата и красива коса. Пилингът прави много деликатно дермабразио върху кожата, елиминирайки пърхота, стимулирайки луковиците на косата и насърчавайки растежа на здрава и красива коса. След прилагане на ексфолианта се използват шампоани, базирани на арганово масло, жожоба и бадемово масло. Целта на тези продукти е да успокоят сухата или увредена кожа, подхранвайки я в дълбочина. 

Почистване на скалпа - четката?

Всъщност всеки ден трябва да масажираме скалпа си за поне 10 минути, за да стимулираме циркулацията на кръв. За целта можем да използваме качествена четка за ежедневна употреба.  Можете да масажирате и с върха на пръстите. Този масаж ще облекчи напрежението, прави косата по-плътна и здрава, насърчава микроциркулацията, елиминира излишните токсини и предотвратява изтъняването на косата. 

Какъв скраб да изберем?

Въпрос на личен избор - има и готови, има и такива, което можете сами да си забъркате. 

Морска сол, захар или сода можете да смесите направо с шампоана и така да измиете косата. 

Универсален скраб за скалпа е морска сол с малко вода, които смесвате до получаване на каша. След това нежно масажирате косата и изплаквате.

Подхранващ скраб за всякакъв тип кожа на скалпа може да си приготвите от 1 с.л. морска сол, 1 жълтък, 1 с.л. мед, по 3 с.л. базово масло и коняк. Трябва да се получи гъста смес, контролирайте консистенцията чрез солта. Нанесете с масажиращи движения и след 10 минути измийте.  

Един от любимите ни ексфолианти включва 2 с.л. кафява захар, 2 с.л. овесени ядки и 2 с.л. балсам. Смесете всички съставки в една купа и масажирайте върху мокра коса. След това изплакнете.

На който и вариант да се спрете, ви уверяваме, че няма да сгрешите и много бързо ще забележите как косата ви се отблагодарява за грижите. 

* Съветите в статията идват от любимия ни салон, но най-хубавите неща са тайна. Затова на лично съобщение можете да получите координатите му!

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща