Тайната е разкрита: Кой хакна НАП

Снимка на Miroslavik от Pixabay

Снимка на Miroslavik от Pixabay

19 Юли 2019

България през 2019 е странен бриколаж между пиеса на Бекет, роман на Буковски, картина на Салвадор Дали и песен на Хисарския поп по текст на Бичето и музика на Пучини. Динамиката на културно-политическия живот в републиката е почти непосилна за крехките възприятия на нейните жители, поради което всяка субкултурна фракция е принудена да реагира на ограниен брой събития, които я касаят пряко.

Ние обаче сме тук, за да ви помогнем да се ориентирате в тази джунгла. Ако се чувствате объркани, преситени с информация и съкрушени от събития, нека синтезираме за вас най-важното, което трябва да знаете от последните няколко седмици.

Преди всичко, вие в никакъв случай не трябва да купувате на майка си тиган. Това ще отключи в нея меланхолични пориви и ще я накара да мисли все по-отчаяно за внуче, което да осмисли дните й, докато вяло и самотно бърка кьопоолу край семейното огнище.

Ако обичате майка си, вие имате точно две опции за действие. Първата е незабавно да се оплодите, без да задавате излишни въпроси. Втората е да подемете дръзновена кампания, в която толкова убедително да обясните, че майчинството в България е едно тъжно, самотно и покрусително занимание, че дори самата ви майка да съжали, че ви е родила и да ви закълне да не се плодите на тази територия.

Второто много важно нещо, което трябва да вземете под внимание, отново касае вашето собствено плодене. Както разбирате, плоденето е основна тема в републиката и вие трябва да отделите нужното време, за да медитирате върху тази проблематика.

Запомнете - вие трябва да се плодите самоотвержено и неконтролируемо, за да изпълните дълга си към Отечеството, към Партията, към паметта на Ботев и Левски, към завета на Вазов, към душата на Дора Габе. Вие трябва да раждате деца, независимо дали го искате или не. Трябва да поемете бича на собственото си невежество, ако имате нежелана бременност. Да понесете съдбата си, ако бременността ви е следствие на насилие. Да родите деца заради половинката си, заради майка си и стринка си, заради кметицата и заради съседката от долния етаж и най-вече заради някой съмнително вменяем ръководител на съмнително вменяема партийна оргнизация. Ако това ви притеснява, винаги можете да намерите утеха във факта, че поне селфитата с деца събират повече лайкове.

След като вече знаете подробности относно утробните ви задължения, трябва да ви разясним и едно-две неща за отглеждането на деца в България. Първо, пригответе се, че за детето ви има само и единствено два възможни житейски сценария. То или ще бъде извозено посредством товарен вагон на БДЖ към Норвегия, защото сте му казали да не си бърка в носа, или ще остане в Родината, за да продължи завета на традиционното българско семейство, плодейки се на свой ред, за да ви зарадва.

За да избергене първото, вие можете да научите детето си да не споделя с никого, че вечер го биете с чехъл и да му обясните подробно колко зли са вещиците на метла от горещата линия за деца, жертви на насилие. За да спомогнете второто, от своя страна, научете детето си, че родителството ще го направи по-привлекателно и ще уголеми млечните му жлези естествено. Научни изледвания доказват, че децата се учат най-добре посредствам съчетаване на вербални и невербални методи, затова за най-сигурно бийте детето с чехъл, докато му предавате тези изконни прабългарски ценности.

След като вече сте разбрали всички тънкости на отговорното плодене и успешното родителство, вие сте готови да пристъпите към нещо много по-важно - вземането на домашен любимец. Разбира се, това не е като правенето на деца, и изисква някакъв предварителен период на планиране и мисъл в перспектива. Имайте предвид, че проектозакони предвиждат въвеждането на задължителни намордници за златните рибки, канарчетата, водните костенурки и чинчилите. Гореизброените ще трябва да преминават психотест за уравновесеност, за да се гарантира избягването на конфликт при случайна среща с побеснели, прегладнели и агресивни безпризорни животни, за които никой не планира да се погрижи.

Ако златната ви рибка покаже притеснителни резултати на психотеста, се планира държавата да я изземе чрез дълга и скъпоплатена процедура, за да я изпрати в Норвегия, заедно с детето ви и новия тиган на майка ви.

До този момент вече сте загубили всичко. Детето и златната ви рибка вероятно са при двойка хомосексуалисти в Осло, майка ви вече не ви изпраща кьопоолу с междуградския автобус, дясната ви ръка е откъсната от бездомно куче, а потентността на половинката ви спада прогресивно, с което и смисълът на съвместното ви съществуване. Вие изпадате в депресия, озлобявате се срещу системата, изкарвате безплатен онлайн курс по работа с Windows 98 и хаквате сайта на НАП. Изпращате до медиите всички лични данни на всички живи и покойни жители на републиката от палеолита до днес. Пускате вечерните новини и виждате обширен репортаж за опасен рецидивист от Перник, който е откраднал гълъб и метална лайсна. За щастие, рецидивистът е заловен. Вие сте в безопасност.

За да отпразнувате новосъздадената сигурност в живота си, можете да извадите спестяванията си и да се отдадете на заслужена почивка край брега на морето. Вероятно дълго ще се чудите дали да почивате в Равда или на Малдивите, но за съжаление и тази година ще предпочетете бюджетния вариант и оклюмало ще закупите билет за Малдивите. Непотвърдени слухове гласят, че цените на самолетните билети ще се определят персонално, спрямо публичната информация от последната ви данъчна декларация.

След като пристигнете на клетия малдивски плаж, съветваме ви да заснемете ведро селфи, на което максимално добре да прикриете позорната си дестинация. Озаглавете селфито с възможно най-дебилно формулирания хаштаг, възхваляващ връзката на българското Черноморие със съвременността, качете го във всички социални мрежи и се радвайте на новия социален статус, който то ще ви донесе.

Ако спазвате инструкциите ни стриктно и почтено, то вие имате шанс да се впишете и да просперирате в нашето китно Отечество. В тази пиеса на Бекет, в този роман на Буковски. Да се усмихнете изпод четката на Салвадор Дали и гърлено да подхванете песен на Хисарския поп по текст на Бичето и музика на Пучини.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща