Тайната за щастлив брак на Том Ханкс: Не се женете преди 30!

Tom Hanks and Rita Wilson in Volunteers (1985)

Tom Hanks and Rita Wilson in Volunteers (1985)

Автор: New Me

03 Май 2019

Всеки среща и изживява голямата си любов по различен начин. Един от най-обичаните актьори - Том Ханкс, споделя това, което е научил за брака след един предишен развод и 31 години брак с любовта на живота си Рита Уилсън. Двамата се срещат по време на снимките на "Доброволци" през 1985 г. и именно на снимачната площадка пламва голямата им любов (снимката е точно от заснемането на лентата).

Ето шестте урока на Том Ханкс за успешния брак, който устоява на времето и трудностите.

Не прибързвайте

В предишни свои интервюта актьорът споделя, че с първия си брак е пришпорил нещата. Не е бил достатъчно зрял и подготвен за отговорностите, които му предстоят, нито за това да е отдаден докрай на семейството си, заради многото работа, пътувания и ангажименти. Затова и съветва останалите да не се женят преди 30 или поне преди да са достатъчно зрели да променят драстично начина си на живот и приоритетите си.

Взаимни компромиси

Не може винаги единият да се жертва в името на брака. Необходими са взаимни отстъпки и компромиси, дори и в най-критичните ситуации. Ако се борите да надделявате винаги в отношенията си, просто нещата няма да се получат и няма да сте щастливи. Поне това е установил Ханкс след над 30 години брак.

Подкрепяйте се

Вероятно за Уилсън не е било лесно да загърби своята актьорска кариера в името на семейството и на това Том Ханкс да доизгради своя блестящ път в киното. Но дори да й е тежало, не е позволила това да помрачи брака им. А когато през 2015 г. я диагностицират с рак, тя е ужасена дали семейството ще може да се справи с този тежък период и да остане заедно. Но актьорът е плътно до нея и я обгражда с внимание и грижа. Така те излизат от най-трудната си ситуация по-силни отвсякога.

Малки жестове

Въпреки че актьорът често пътува, за да снима филми, той не пропуска да прави малки жестове за съпругата си. Прави й снимки на местата, където снимат, взима й дребни сувенири оттам, а когато си е вкъщи, често й оставя кратки, но мили послания на различни места в къщата. Понякога даже ги пише на някоя от старите пишещи машини, които колекционира. 

Посвети живота си на правилния човек

Каквито и усилия да полагате, ако не сте избрали правилния спътник в живота, нещата просто ще се разпаднат в даден момент. Затова бъдете сигурни, че с човека до вас сте на една вълна, имате сходни цели, желания и ценности. Само тогава има реален шанс бракът ви да издържи на времето. В това искрено вярва Том Ханкс.

Обичайте и доброто, и лошото в другия

Дали съпругът/съпругата ще ви обича, когато остареете, имате повече бръчки, по-малко коса, натрупате килограми или вече не печелите толкова пари? Отговорът е "Да", ако вярвате и приемате, че сте заедно и в доброто, и в лошото, и в богатство, и в бедност.... знаете нататък. Ханкс споделя за съпругата си: "Тя ме обичаше и когато нямах толкова пари, и когато бях слаб, а после пълен, когато имах коса и когато оплешивявах. Затова съм най-големият късметлия на света".   

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща