Тайни: Как да имаш изкусително блестяща коса?

Автор: New Me

10 Май 2019

Искате ли лъскава коса като от рекламите? Добрата новина е, че е напълно постижимо. Не винаги всичко опира до природата и добрите гени, правилните навици могат да ни помогнат в постигането на красива грива. Ето щест тайни, към които е добре да се придържаме и съвсем скоро ще видим огромна разлика:

Редовно изполвайте почистващ шампоан


Сухият шампоан, стилизиращите продукти и трупащата се мръсотия покриват космите и те не отразяват правилно светлината. За да запазите косата си здрава и блестяща, използвайте веднъж седмично и дълбокопочистващ шампаон. Препоръчително е да отделяте време и за използване на скраб за скалп. Той ще ви помогне да се справите и с косопада.

Внимателно избирайте четката си за коса


Независимо дали имате плътна, къдрава коса или права, избирайте четка с естествени косми. Те помагат за разпространението на естествените масла на скалпа ви, което ще направи косата ви по-блестяща. Просто бъдете внимателни, като започвате от краищата на косата и внимателно, без да дърпате косата и да късате косми, преминете към корените.


Внимателно с топлината

Независимо дали прибягвате към преса или сешоар, винаги подгответе косата си с термозащитен продукт за коса.
Ако използвате сешоар, винаги дръжте накрайника така, че въздухът да попада от корените към краищата на косата. Ако използвате преса, никога не я загрявайте на максималните възможни градуси и никога не задържайте на едно място  - премествайте пресата бързо, за да не увредите косата и да постигнете изглаждащ ефект. 


Прибягвайте до допълнителни процедури

Особено важно, ако боядисвате косата си. Не говорим за скъпи процедури в салони, винаги можете да прибегнете до домашни маски за коса. Въпросът е да сте постоянни и поне веднъж седмично да глезите косата си. Еспериментирайте с различни варианти и продукти и ще видите сами кои се отразяват най-добре на вашата грива. 


Правилната прическа

Изключително важно! Дори да сте си харесали невероятна прическа, важното е вашият фримьор да има уменията да я постигне. Един от големите ключове към красивата коса е добрата пострижка. Докато етажите са чудесни за добавяне на форма и движение, те могат да разрушат повърхността на косъма, така че да не отразяват добре светлината, а оттам и да загубите блясъка. Консултирайте с вашия фризьор най-добрата прическа спрямо формата на лицето, спецификата на косата и не залитайте към модерното в момента, а това, която ще ви отива и ще се поддържа лесно.

Приятел с краищата

Краищата на косата могат да бъдат и враг, и наш приятел. Често стърчат и ни дразнят, така че избираме да приберем косата в опашка, а оттам губим и шанса за буйна блестяща коса. За да избегнете този момент, подстригвайте краищата поне веднъж на шест седмици и през цялото време използвайте подхранващ продукт след като я измиете. 

Виждате ли, че блестящата коса не е мит? А тези съвети ще ви помогнат да я постигнете!

* Съветите в статията идват от любимия ни салон, но най-хубавите неща са тайна. Затова на лично съобщение можете да получите координатите му!

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща