ТЕСТ: Интроверт ли си?

Photo by Ilya Pavlov on Unsplash

Photo by Ilya Pavlov on Unsplash

Автор: New Me

21 Февруари 2018

Всеки има моменти, в които предпочита да остане насаме със себе си или да се движи в по-тесен кръг от хора. И все пак това не ни прави автоматично интроверти. 

Оказва се, че има 4 типа интровертно поведение - отговорете си на тези въпроси и разберете дали попадате в някой от тях.

Социални интроверти ли сте?

В тази група попадате, ако отговаряте на стандартното обяснение за интроверт - предпочитате да сте в малки групи, вместо в огромни компании, или да сте сами, вместо с много хора. И това не бива да се бърка с някакъв вид срамежливост. Социалните интроверти не изпитват тревожност или дискомфорт от избора си.

Вижте още: ТЕСТ: Избери си аромат и разбери каква си

Мисловни интроверти ли сте?

Тук компанията няма нищо общо - може да е голяма или малка. Водещото е умението и желанието ви да се вглъбявате и често се улавяте, че мисълта ви отива в съвсем други посоки, а не следите разговорите на околните. Силно интелигентна и аналитична личност, която обича да оглежда хората и ситуациите във всички аспекти. 

Вижте още: Разкрий вътрешното си АЗ

Имате ли поведение на тревожни интроверти?

Този тип хора обикновено получават етикет "срамежливи" от околните. Причината е, че просто не се чувстват комфортно в тълпа или голяма компания, главно заради липсата на увереност в социалните си умения. Отнема им по-дълго време да се отпуснат пред другите и да са спокойни в компанията им. 

Вижте още: Любимото число никога не е случайно

Сред "резервираните" интроверти ли сте?

Те са доста недоверчиви към всеки и всичко, поне в началото. Трябва им повече време, за да опознаят и да се доверят на някого или да се решат да предприемат действие. Никога не действат необмислено и не правят стъпка, ако не са идеално подготвени и уверени в себе си. Обичат да остават сами и често не се вслушват в съветите на другите, а следват своите виждания и интуиция. 

Вижте още: 

Каква половинка си според зодията?

Мъжете, които се женят за умни жени, живеят по-дълго

Чертите, които ви правят неотразими

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща