Тези филми съсипаха кариерите им

Catwoman (2004) Poster

Catwoman (2004) Poster

Автор: New Me

22 Октомври 2018

Историята познава много такива случаи - един лош филм съсипва обещаваща кариера. Ето само няколко от по-известните актьори, които жестоко съжалиха за ролите, които приеха...

Холи Бери - "Жената-котка"

Актрисата беше на върха на кариерата си, когато направи лошия избор да изиграе главната роля в "Жената-котка". Сексапилът и талантът й обаче не я спасиха от жестоката критика, която смаза както филма, така и участието й в него. Резултатът - години по-късно кариерата на Холи Бери е все така в застой.

Шон Конъри - "Лигата на необикновените" 

Едва ли някой е вярвал, че супер успешна кариера, градена с десетилетия, би могла да бъде срината. И все пак отзивите за филма и играта на Шон Конъри бяха ужасяващи. Неслучайно малко след злополучния си избор, актьорът обяви оттеглянето си. Слава Богу, все пак един лош филм не остави толкова горчив вкус във феновете на звездата.

Майк Майърс - "Секс гуру"

Кой ли не се е забавлявал поне малко с филмите за агент Остин Паурс от 90-те години. И все пак дори за актьора Майк Майърс настъпиха лоши времена след адски погрешния избор да участва в абсолютния провал "Секс гуру". Безумният сюжет и плоските шеги още повече закопаха актьора, който така и не възстанови кариерата си. 

Тейлър Лаутнър - поредицата "Здрач"

Филмите от поредицата "Здрач" бяха истинска златна мина за създателите им, но все пак дори подобни успешни филми съсипаха не една и две кариери. Един от примерите е именно Тейлър Лаутнър - който изигра момчето-върколак Джейк в поредицата. След приключването на проекта актьорът така и не можа да се снима в успешен филм, а кариерата му стремглаво върви надолу. 

Деми Мур - "Стриптийз"

Тя беше една от най-обичаните актриси, тотална любимка на публиката. И все пак направи един много грешен ход. Прие да се снима в "Стриптийз" - макар и за изключителните за тогава 12 млн. долара, филмът беше пълен провал. Филмът обира цели 6 "награди" Златна малинка - включително за Деми Мур за най-лоша актриса. Кариерата на Мур така и не се възстанови след този тежък удар и през годините беше по-известна с любовния си живот, отколкото с работата си.

Джина Дейвис - "Островът на главорезите" 

Очарователната актриса беше на върха през 90-те, а кариерата й изглеждаше повече от обещаваща. И все пак дори чаровната усмивка на Дейвис не я спаси след провала й в "Островът на главорезите" - силно посредствен филм, посрещнат наистина зле от зрителите. След него актрисата отчаяно се опита да позакърпи положението, включително със сериали, но така и не успя. 

Джесика Алба - "Механикът: Възкресение"

Още една всеобща любимка, която изгради обещаваща кариера. И дори на хартия участието й в "Механикът" и партнирането на Джейсън Стейтъм да звучат идеално, мнозина смятат, че именно този филм е съсипал кариерата й. Филмът не се представи убедително, като особено негативен акцент беше поставен на нейната игра. Все още е рано да се твърди със сигурност дали с успешната кариера на Алба е свършено, но със сигурност ще са й нужни доста усилия и някой наистина страхотен филм, за да изтрият това петно.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща